Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ομοσπονδία Τένις: Δεν δέχεται την εντολή Αυγενάκη για προσχώρηση του μπάντμιντον σε αυτή

Την ανάκληση της Αθλητικής Αναγνώρισης και της υπαγωγής του αθλήματος της Αντιπτέρισης (του Μπάντμιντον) στην Ομοσπονδία τένις, αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού με πρόσχημα τα προβλήματα κακοδιαχείρισης.
Ωστόσο, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (τένις) ξεκαθαρίζει πως «δεν υπήρξε καμιά απολύτως πρότερη ενημέρωση, για την υπαγωγή του Αθλήματος της Αντιπτέρισης στην Ε.Φ.Ο.Α., σε κανένα αρμόδιο Όργανο Διοίκησης» και πως η Ομοσπονδία «έχει προκηρύξει την Τακτική Γενική Συνέλευση για την 27η.03.2021 και συνεπώς δεν δύναται να επεξεργαστεί την αποδοχή του Αθλήματος της Αντιπτέρισης, η οποία αναγκαίως απαιτεί προηγούμενη θετική απόφαση των μελών της Ομοσπονδίας μας και αλλαγή του Καταστατικού της, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 35 αυτού».
Έτσι, «κατόπιν των ανωτέρω, είναι αδύνατη η οιαδήποτε αποδοχή της ένταξης του Αθλήματος της Αντιπτέρισης στην Ε.Φ.Ο.Α., προτού ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες, όπως έχουν προγραμματισθεί και αναφέρονται ανωτέρω».
Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον) αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει περάσει από τρεις οικονομικούς ελέγχους και πως η άρση αναγνώρισης της βασίστηκε σε συκοφαντικές καταγγελίες.
Για το θέμα έχει εκδώσει ανακοίνωση και το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως αντί να δώσει λύση στα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια, με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων «τα αξιοποιεί, κάνοντας ένα αυθαίρετο πάντρεμα, με την ελπίδα να "φτιασιδώσει" τους συσχετισμούς λίγο πριν τις εκλογές στην Ομοσπονδία του τένις».
 
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: