Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Η "Λίστα Στάμκου" «ουρά» της... "Λίστας Πέτσα";

Στον δρόμο που «χάραξε» η "Λίστα Πέτσα", φαίνεται να βαδίζει... εκτός τόπου, χρόνου και υγειονομικής συγκυρίας, αλλά εξίσου προκλητικά και ο Δήμος Πέλλας!
Μάλλον ο Δήμος μας τη θεώρησε τη συγκεκριμένη λίστα ανεπαρκή, άδικη και «φειδωλή», αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλον έλλογο τρόπο, πως μας προκύπτει ως Δήμο σήμερα, με ποια έκτακτη, επείγουσα ή διαφορετική περίσταση και αναγκαιότητα από κείνες που ίσχυαν (πριν 5-6 μήνες στον κατακόκκινο τότε δήμο μας), ισχύουν και θα ισχύσουν πιθανότατα καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, κι έναν χρόνο μάλιστα μετά την πλέον αδιαφανή και περιγέλαστη «γενναία» κυβερνητική ενημερωτική καμπάνια Πέτσα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός κι εκτός της χώρας, μια «φωτογραφική» χρηματοδότηση από τις τσέπες των πολιτών του Δήμου Πέλλας, ενός μόνο ηλεκτρονικού μέσου τουλάχιστον μέχρι σήμερα και χωρίς καμιά άλλη επίσημη ενημέρωση, με το ίδιο ακριβώς τρόπο, ποσό και αιτιολογία, που την έλαβε και το συγκεκριμένο μέσο μαζί με τόσα άλλα υπαρκτά και ανύπαρκτα από την περιβόητη "Λίστα Πέτσα" και το υπουργείο Οικονομικών. 
Και δεν είμαι κατά της νόμιμης και καθαρής χρηματοδότησης των περιφερειακών ΜΜΕ, το αντίθετο μάλιστα, κι ας μην έχω καμιά απολύτως ιδιοτέλεια, ούτε να διεκδικώ κανένα προσωπικό οικονομικό ή άλλο όφελος... Πιστεύω ότι όπως ολόκληρη η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται οικονομικές ενισχύσεις και κάθε άλλους είδους ουσιαστική βοήθεια, έτσι και τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν παρόμοιες ανάγκες οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης, όμως μόνο με συναινετικές διαδικασίες, με διαφανή αντικειμενικά κριτήρια και χρηματοδοτικά εργαλεία, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία και όχι με «πολιτικάντικες» παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και μάλιστα με επιλεκτικό «φωτογραφικό» τρόπο. Θα μπορούσε φυσιολογικά στην περίπτωσή μας, εφόσον και εάν συμπεριλαμβάνονται όλα τα ΜΜΕ του Δήμου μας στην λίστα, να κοινοποιηθούν δημόσια όλα μαζί με τα αντίστοιχα ποσά, όχι έμμεσα και προσχηματικά με αφορμή την πανδημία, αλλά άμεσα και ουσιαστικά για τις ανάγκες, τις υπηρεσίες, την προσφορά και τον ενημερωτικό ρόλο τους στον τόπο μας και για να μην υπάρχουν βέβαια αμφιβολίες και σκέψεις για παιδιά και αποπαίδια, τουλάχιστον από άποψη δικαιοσύνης, ισοτιμίας και αξιοκρατίας... Ας θεσμοθετηθεί και μια τακτική ετήσια επιχορήγηση αν υπάρχει η δυνατότητα, με όλα τα νόμιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, για συγκεκριμένες προβολής σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών του δήμου μας. 
Η πανδημία έχει γίνει «εργαλείο» με όσα καθημερινά βγαίνουν στην φόρα σε όλη την Επικράτεια, από πολλούς αυτοδιοικητικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, για ίδια συμφέροντα και για βολέματα, εύνοιες και εξυπηρετήσεις ημετέρων και είναι λογικό στο μυαλό του καθενός μας και δικαίως, να μπαίνει και ο λεγόμενος... «σατανάς», στην εικόνα ανάλογων μεμονωμένων χρηματικών ενταλμάτων! 
Το σχετικό χρηματικό ένταλμα πληρωμής αναρτημένο στο "Διαύγεια" με ημερομηνία 11/03/2021 και ώρα 15:27:19:

Δεν υπάρχουν σχόλια: