Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κυβερνητική ομολογία ότι ο κορονοϊός διαδίδεται μέσω ΜΜΜ

«Η χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊού», αναφέρεται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο νομοσχέδιο: «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα - Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών».
Η συγκεκριμένη φράση, χρησιμοποιείται ως αιτιολογία της τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης να προμηθευτούν συσκευές διασφάλισης απολύμανσης του εσωτερικού ατμοσφαιρικού αέρα των οχημάτων τους.
Βέβαια, η συγκεκριμένη αιτιολογία, έρχεται σε αντίθεση, με όσα υποστήριζαν τους τελευταίους μήνες τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο πρωθυπουργός σχετικά με τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής είχε επικαλεστεί σχετική γαλλική μελέτη, υποστηρίζοντας ότι τα συμπεράσματά της έδειχναν ότι το ποσοστό διασποράς στα ΜΜΜ είναι μηδαμινό.
Γιαννούλης: «Ομολογία Καραμανλή ότι ο ιός μεταδίδεται στα λεωφορεία»
«Ομολογία Καραμανλή ότι ο ιός μεταδίδεται στα λεωφορεία. Ο Μητσοτάκης πριν δυο εβδομάδες το αρνιόταν. Είναι απίστευτοι» σχολιάζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης με ανάρτηση του στο Facebook, ενώ, σε ανακοίνωση του, λίγη ώρα αργότερα, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία φωνάζαμε για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας κουνούσε το δάχτυλο και μέσα από Βουλή ισχυριζόταν ότι ο κορονοϊός δε κολλάει τόσο στα μέσα μεταφοράς. Είχε επικαλεστεί μάλιστα «ουκ ολίγες μελέτες» που υποστήριζαν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη διάδοση», και συνεχίζει:
«Σήμερα, ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών στο νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα - Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών». παραδέχεται ότι τελικά «κολλάει» και στα λεωφορεία!! Και τι κάνουν για τα λεωφορεία χωρίς παράθυρα; Αναζητούν μηχανήματα καθαρισμού αέρα!»
«Μία ακόμη «επιτελική ανάθεση». Γιατί αν είσαι «κληρονόμος» έδρας, έτσι βλέπεις την πολιτική. Είναι απίστευτοι. Δυστυχώς!», καταλήγει ο κ. Γιαννούλης.
Η ανάρτηση του Χρήστου Γιαννούλη:
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: