Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

«Γαλάζιοι» εμβολιασμοί: Η κυβέρνηση «πετάει αετό» εν μέσω νέων αποκαλύψεων

Συνεχίζεται ο σάλος για τους εμβολιασμούς κομματικών στελεχών της Ν.Δ. εκτός σειράς, καθώς δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις παρατυπίες αλλά η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της εξακολουθεί να «πετάει αετό» χωρίς να δίνει εξηγήσεις.
Μετά τους γαλάζιους ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη και την περίπτωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, σήμερα ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έκανε το εμβόλιο, χωρίς να έχει έρθει η σειρά του, στη σκιά των καταγγελιών ότι αρκετά μέλη της παράταξής του εμβολιάστηκαν την ημέρα που η «Μήδεια» είχε χτυπήσει την Αττική και αρκετός αρκετός κόσμος δεν προσήλθε στα εμβολιαστικά κέντρα.
Στο θέμα επανήλθε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας ξεχωριστά επίσης τις υποθέσεις σε ΚΑΤ, Αττικόν, νοσοκομεία Κρήτης, νοσοκομείο Ιωαννίνων, νοσοκομείο «Σωτηρία», κέντρο υγείας Κέρκυρας.
«Αυτό που γίνεται είναι επιλογή κάποιων από τα κάτω του με αθλιότητα, τη στιγμή που υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη το εμβόλιο και πηγαίνουν στη ζούλα στελέχη και εμβολιάζονται» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας αποκορύφωμα του σκαναδάλου «αυτό που έγινε στο κέντρο πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη όπου πήραν κομματικά στελέχη τη θέση παιδιών με αναπηρία. Αυτό φανερώνει μια νοοτροπία κυνισμού και ανηθικότητας».
Απαντώντας η Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς» κι «επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία». «Τον ενοχλεί, άραγε, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;» αναρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως πλέον καθίσταται ξεκάθαρο ότι ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού «η στρατηγική της έντασης και του διχασμού μήπως και καταφέρει να κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησής του σε κάθε μέτωπο. Σε αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «πρότεινε» στην κ. Πελώνη να βρει να πει μια συγνώμη εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη «για την ανηθικότητα των παράνομων εμβολιασμών στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα που παίρνουν τη σειρά ευπαθών συμπολιτών μας», για «τη σκανδαλώδη διαχείριση των δημοσίων πόρων με αναθέσεις σε ημέτερους» και «την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας που παρά το παρατεταμένο για 5 μήνες λοκνταουν έχει οδηγήσει για μια ακόμη φορά τα νοσοκομεία στο κόκκινο, χειρουργεία να αναστέλλονται και χιλιάδες συμπολίτες μας να υποφέρουν».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: