Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Μόνο σε μπανανίες υπογράφονται τέτοιες συμβάσεις

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κύρωση της συμφωνίας του Δημοσίου με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.
«Μόνο σε μπανανίες και αποικίες υπογράφονται τέτοιες συμβάσεις» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και πρόσθεσε πως «τα κόστη της Eldorado Gold θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός». Κατηγόρησε την Ελληνικός Χρυσός πως «λαδώνει τις τοπικές κοινωνίες». Όσον αφορά τα όποια πρόσκαιρα «οφέλη» διατυμπανίζει η κυβέρνηση για την τοπική κοινωνία, «αυτά δεν είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τα μακροπρόθεσμα κόστη που αφήνει», υποστήριξε.
Ο Γ. Βαρουφάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι συνεπής στα όσα κάνει με την πολιτική της, δηλαδή «να δίνει ασυλία στα αρπακτικά και αυτοαξιολόγηση στους ιδιώτες, τη στιγμή που βαφτίζει την ασυδοσία μεταρρύθμιση και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που διαπράττει, κοινή λογική». Στη Γερμανία, υποστήριξε, «ποτέ δεν θα υπέγραφαν μια τέτοια σύμβαση». Τόνισε πως «η Eldorado Gold δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία χειρότερη Fraport που δηλητηριάζει και το χώμα, ενώ παράλληλα διώχνει τους τουρίστες». Η κυβέρνηση ανέφερε πως θα έπρεπε «να ντρέπεται που ουσιαστικά καταργεί το Ελληνικό Κράτος, με μια εταιρεία που συμπεριφέρεται σαν 'κλασική' εταιρεία αποικιοκρατικού χαρακτήρα».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: