Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Τζιάνι Ινφαντίνο – FIFA: Έως και πέντε φορές περισσότερες επενδύσεις αλλά με «μνημόνια» και στο ποδόσφαιρο για κάθε χώρα

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε στις κύριες απειλές για το ποδόσφαιρο και τον τρόπο, που τις αντιμετωπίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο 14ο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε στις κύριες απειλές για το ποδόσφαιρο και τον τρόπο, με τον οποίο τις αντιμετωπίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.
«Μέσω του προγράμματος προώθησης της FIFA, παρέχουμε σε καθεμία από τις 211 Ομοσπονδίες μας παγκοσμίως έως και πέντε φορές περισσότερες επενδύσεις από ό,τι έλαβαν πριν από το 2016. Η βασική διαφορά όμως, είναι ότι κάθε δολάριο αυτής της επένδυσης συνδέεται με συγκεκριμένες συμβάσεις και εξωτερικούς ανεξάρτητους ελέγχους σε κάθε χώρα. Η νέα FIFA δεν αφήνει περιθώρια για αδικήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εφαρμόσαμε το σχέδιο ανακούφισης της FIFA για την COVID-19, ένα πρωτοφανές ταμείο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξουμε το ποδόσφαιρο σε δύσκολες στιγμές» πρόσθεσε, ενώ, σχετικά με άλλες απειλές για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της FIFA έθεσε το ζήτημα της χειραγώγησης των αγώνων, λέγοντας ότι «με τις οικονομικές πιέσεις της πρόσφατης πανδημίας, θα πρέπει να παραμείνουμε ακόμη πιο προσεκτικοί από ποτέ για να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται σε αγώνες είναι δεν είναι επιρρεπείς στον καθορισμό αποτελεσμάτων».
Η FIFA έχει δημιουργήσει μαζί με τη UNICEF το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη “Safe Sport International”, ένα πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών και των πιο ευάλωτων ατόμων.
«Η FIFA είναι ένας υπερήφανος σύμμαχος του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC)» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.
«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τη συνεργασία που δημιουργήσαμε με την UNODC πέρυσι για να αντιμετωπίσουμε ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζει το άθλημά μας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παιδιών, της προστασίας της ακεραιότητας του αθλητισμού και της πρόληψης του εγκλήματος» κατέληξε.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: