Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΕΠΣ Κοζάνης Κ16 - ΕΠΣ Πέλλας Κ16 3 - 3 (2 - 4 στα πέναλτι): Στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων η ΕΠΣ Πέλλας!

Στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων η Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Πέλλας, μετά από ένα καταπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι με χιτσκοκικό φινάλε, νίκησε στην «αγαπημένη» της διαδικασία των πέναλτι την αντίστοιχη αξιόμαχη Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Κοζάνης.
Τι κι αν προηγήθηκε με 0 - 3 λίγο μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου με σκόρερ τον Καραμήτσο (50') και το παιχνίδι έδειχνε να έχει πάρει σχετικά «εύκολη» τροπή υπέρ της ΕΠΣ Πέλλας, αφού είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο τα δύο τέρματα των Χατζηδιαμαντή (20') και Καψάλη (25'). Η εξέλιξη επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις... Η προσωρινή μείωση του σκορ σε 1 - 3 της καλύτερης εκείνο το διάστημα ΕΠΣ Κοζάνης με τον Καραγιαννίδη (75') έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, για να έρθει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα η νέα μείωση του σκορ σε 2 - 3 με τον Βλάχο (90') και λίγες στιγμές αργότερα και η ισοφάριση στις καθυστερήσεις με τον Οικονόμου! Η ομάδα της Κοζάνης εκμεταλλευόμενη το αγωνιστικό μομέντουμ και το σάστισμα της ομάδας της Πέλλας από την αναπάντεχη εξέλιξη, έφτασε και στην ολική ανατροπή με ακόμη ένα τέρμα με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Πέλλα πιο ικανή και πιο τυχερή, νίκησε τελικά με σκορ 2 - 4, με τον Τζιότζιο να σκοράρει το νικητήριο τέρμα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την σπουδαία νίκη και το εισιτήριο στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Ηρακλείου που χθες είχε νικήσει με σκορ 1 - 0 της Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Αργολίδας!
ΕΠΣ Κοζάνης Κ16 (Βοριαζίδης - Τσέπουρας): Πάζης, Χαραλαμπίδης (59' Βλάχος), Μπαλτζής, Ανδρεόπουλος (46' Οικονόμου), Καραγιαννίδης, Τσιόκανος (61' Σίμος Χ.), Κάτανας (61΄Κουτσοσίμος), Καραφουλίδης, Κωτίδης, Θεοδοσιάδης (86' Παπαδόπουλος), Καλατσανάς.
ΕΠΣ Πέλλας Κ16 (Τσελεμπής Σ. ): Κάππας, Λιάσιος, Γκόγκος (85'Τζιότζιος), Παντικίδης, Αλμαλής, Λάσκος, Σωμαράκης, Μπάλλας (46' Καραμήτσος), Χατζηδιαμαντής, Κιόρτσης (52' Γραμματικού), Καψάλης (74' Μπόλας).
 
Τα πέναλτι για την Πέλλα:

Αλμαλής εύστοχο
Μπόλλας άστοχο
Γραμματικού εύστοχο
Σωμαράκης εύστοχο
Τζιότζιος εύστοχο

Η ομάδα της Κοζάνης αστόχησε σε δύο πέναλτι, με το ένα να καταλήγει άουτ και το άλλο να το αποκρούει ο τερματοφύλακας της Πέλλας Κάππας.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: