Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2023: Ανακοινώθηκαν τα 3.449 ονόματα

Ανακοινώθηκαν οι 3.449 νέοι, μόνιμοι διορισμοί που αφορούν 1.644 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και 1.744 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ 61 διορισμοί αφορούν στον Κλάδο ΠΕ79 Μουσικής.
Την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για 3.449 νέους, μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πιο αναλυτικά, οι διορισμοί αφορούν 1.644 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.744 στη δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 61 διορισμοί αφορούν στον Κλάδο ΠΕ79 Μουσικής για τα μουσικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Για την υλοποίηση ενός «παγίου και δικαίου αιτήματος» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχετική της δήλωση.
«Ολοκληρώνουμε το έργο της θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεριμνώντας για την πληρέστερη στελέχωση των σχολείων μας για τη νέα χρονιά και διορίζοντας, μετά από 12 χρόνια, σχεδόν 28.500 συνολικά μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού», ανέφερε.
«Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού, που δίνει στους μεν εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για επαγγελματική σταθερότητα και ανέλιξη, στους δε μαθητές και τα σχολεία, την ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών», κατέληξε η κα Κεραμέως.
Τέλος, αξιζει να σημειωθεί ότι οι επιπλέον μόνιμοι διορισμοί 400 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση που αναμένονται, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου, μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.
Δείτε παρακάτω τους πίνακες:

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: