Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες

Το πρώτο δρομολόγιο του Μετρό με επιβάτες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (18/5). Φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδρομή.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο με επιβάτες σήμερα, Πέμπτη (18/5), στο μετρό Θεσσαλονίκης.
Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε τρένο του μετρό Θεσσαλονίκης από τον σταθμό "Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός" και να καταλήξουν στον τερματικό σταθμό, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.
Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, όλοι οι σταθμοί, εκτός αυτού της Βενιζέλου, έχουν διαμορφωθεί πλήρως και διαθέτουν ειδικές πόρτες ασφαλείας τύπου PSD.
Η διαδρομή στο κομμάτι νέου σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι το Συντριβάνι έγινε με ταχύτητα που έφτανε μέχρι τα 15 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς ο έλεγχος του συρμού ήταν χειροκίνητος.


Το κομμάτι της διαδρομής από το Συντριβάνι μέχρι και το αμαξοστάσιο στην Πυλαία έγινε με ταχύτητες που μπορούσαν να φτάσουν τα 80 km, με το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής να είναι πλήρως αυτόματο, όσον αφορά την κίνηση του συρμού.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, μέχρι το τέλος του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο.
Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία, πριν την αποψινή του ομιλία στο Παλέ ντε Σπορ.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: