Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Άμεση απειλή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από εταιρεία διαχείρισης δανείων στην Αξό Γιαννιτσών!

Με πλειστηριασμό απειλείται από fund, ακίνητο 100 τ.μ. που αποτελεί την πρώτη κατοικία δανειολήπτη στην Αξό Γιαννιτσών, εάν ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 30/5 το υπόλοιπο του δανείου!
Η εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων CEPAL απειλεί ότι θα βγάλει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία 100 τ.μ. στην Αξό, εάν ο ιδιοκτήτης-δανειολήπτης Μ.Β. δεν αποπληρώσει άμεσα μέχρι την Τρίτη 30/5, το υπόλοιπο του δανείου που έλαβε αρχικά από την Εμπορική Τράπεζα (που μετέπειτα εξαγοράσθηκε από την ΑΛΦΑ Τράπεζα) και σήμερα μεταβιβάσθηκε και βρίσκεται τιτλοποιημένο στα χέρια της παραπάνω εταιρεία διαχείρισης και που αντιστοιχεί περίπου σε 70.000€!
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο συγκεκριμένος δανειολήπτης αλλά και κανένα φυσικό πρόσωπο μικρών ή μεσαίων εισοδημάτων, αυτό το τεράστιο ποσό είναι αδύνατο να το συγκεντρώσει και μάλιστα σ' ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κι έτσι ελοχεύει ο άμεσος κίνδυνος να βρεθεί αυτός και η οικογένειά του στον δρόμο.
Πάγωμα της διαδικασίας πλειστηριασμού, με μια λογική μακροχρόνια ρύθμιση με χαμηλές αντίστοιχες των πραγματικών εισοδημάτων δόσεις, είναι το ζητούμενο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις «κόκκινων» δανείων (ο χαρακτηρισμός "στρατηγικοί κακοπληρωτές" για ανθρώπους που πραγματικά έχουν οικονομική αδυναμία, είναι μια εφεύρεση να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα), ώστε να δοθεί η δυνατότητα και ο δανειολήπτης να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις του έχοντας μια ακόμη ευκαιρία και η πρώτη του κατοικία να σωθεί από τις εταιρείες-αρπακτικά, που δρουν και λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ασύδοτα, όπως τους επιτρέπεται από το σχετικά πρόσφατο νομικό πλαίσιο που θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση, με την κατάργηση της προστασίας της α' κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: