Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Νίκη Αξού (0 - 0)4 - 0. Εισέπραξε τα δεδουλευμένα...

Ιδανική πρεμιέρα για τον Π.Α.Σ. Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, με ευρεία νίκη επί της αξιόμαχης αλλά εξαιρετικά αδύναμης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, Νίκης Αξού.
Ότι δούλεψε στις σχεδόν 50 ημέρες προετοιμασίας και στους φιλικούς αγώνες ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, το εισέπραξε με καλή αγωνιστική παρουσία, καλό ποδόσφαιρο, αρκετά γκολ και το πολύτιμο τρίποντο. Πολύτιμο, αν αναλογιστεί κανείς, ότι πέρυσι χρειάστηκε να περάσουν οι 5 πρώτες αγωνιστικές για να το καταφέρει...
Πολύ καλύτερος της αντιπάλου του σε όλο το 90λεπτο, με συντριπτική κατοχή και υπεροχή, πειστικός, πιεστικός, δημιουργικός και αποτελεσματικός έστω και στο δεύτερο μόνο μέρος, σ' ένα παιχνίδι που φαινόταν προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη του με το σφύριγμα της έναρξης. Μπορεί να χρειάστηκε 53 λεπτά αγώνα για να βρει η Πέλλα για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το μέχρι τότε στείρο 0 - 0 μόνο συγκυριακό μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα κυριάρχησε, πίεζε, δημιουργούσε και απειλούσε, αλλά λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο η αστοχία και αρκετά ο πολύ καλός τερματοφύλακας, η μαζική αμυντική τακτική και ο παθητικός ρόλος με 10 ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα της φιλοξενούμενης Νίκης Αξού μέσα κι έξω από την δική της περιοχή, δυσκόλευαν τις εύκολες και εύστοχες τελικές. Δύο γρήγορα τέρματα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και μία αποβολή λίγο αργότερα για τους φιλοξενούμενους (Σαρόγλου 65'), απλοποίησαν την κατάσταση και έκαναν ακόμη πιο μοιραία την εξέλιξη υπέρ των γηεδούχων. Με άλλα δύο τέρματα σφράγισαν με ευρύ σκορ τη νίκη οι γηπεδούχοι και ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς την φετινή προσπάθεια, σε μια φαινομενικά πολύ απαιτητική Α1 Ερασιτεχνική. Η μοναδική απειλητική τελική για τους φιλότιμους αλλά αδύναμους για τα δεδομένα της κατηγορίας φιλοξενούμενους, καταγράφηκε από τα 11 μέτρα, όταν ο Στεφανίδης νικήθηκε από τον Παναγιωτόπουλο σε εκτέλεση πέναλτι, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά μάλιστα την μπάλα! Τα τέρματα για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας πέτυχαν οι Ηλιάδης (53' με πέναλτι, 73'), Σαλικίδη (60') και Γκάβα (90'). Ένα από τα πολύ ευχάριστα συμβάντα για τον γηπεδούχο στο χθεσινό παιχνίδι, είναι η επάνοδος και του Χρήστου Γουργούνη σε αγωνιστική δράση, μετά τον περσινό σοβαρό μακροχρόνιο τραυματισμό του.
Χωρίς σοβαρά προβλήματα η διαιτητική τριπλέτα, σ' ένα καθαρό, αθλητικό και σχετικά εύκολο παιχνίδι για έμπειρους με παραστάσεις ανώτερων κατηγοριών διαιτητές.
Αρκετός ο φίλαθλος κόσμος στο γήπεδο, αλλά όταν μιλάμε για το κεφαλοχώρι του νομού πληθυσμιακά, οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Αμπιντίν): Παναγιωτόπουλος, Πιτσάρης (Ηλιάδης 24, Ζηματίκας 80''), Πλιόγκας, Μέτα, Πολυχρονόπουλος, Μπουράκης, Βογιατζής (Γουργούνης 80'), Νινιατσούδης, Μήτκας (Αλμπάνης 86'), Γκάβα, Σαλικίδης (Μπιτσιάκης 86').
Νίκη Αξού (Αλεξιάδης): Θωμαΐδης Δ., Ουρούτσι, Σαββίδης, Θωμαΐδης Ι. (Ανδρεάδης 55'), Σαρόγλου, Στεφανίδης, Ασλανίδης, Πλεπλές, Τρελόπουλος, Καρατσανίδης, Βαγγέλη.
Βίντεο με φάσεις και γκολ από το παιχνίδι, αργότερα...
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: