Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης (0 - 1)1 - 3. Ατυχείς συγκυρίες... δίκαιο αποτέλεσμα

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 200 περίπου φιλάθλων που χθες βρέθηκαν στο γήπεδο της Πέλλας μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο, δίκαιος νικητής τελικά ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός, αλλά και τυχερός στις κομβικές χρονικές συγκυρίες της αναμέτρησης, Απόλλων Κρύας βρύσης.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα που είχε καλό ρυθμό, αλλά όχι ιδιαίτερη αριθμητικά παραγωγή επικίνδυνων φάσεων μπροστά στα δύο τέρματα, παρά τις κατά περίσταση καλές προϋποθέσεις που δημιουργούνταν από τις δύο ομάδες, με τις περισσότερες για τους φιλοξενούμενους που έβγαιναν στην επίθεση πιο απειλητικά.
Η διαφορά στην εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο κυρίως μέρος, είχε να κάνει με τις ισορροπία στις γραμμές των δύο ομάδων, μ' αυτή του Απόλλωνα να έχει εμφανώς μεγαλύτερη συνέπεια, πειθαρχία και αρμονία, γεγονός που βοήθησε σημαντικά τους φιλοξενούμενους, να διαχειριστούν καλά το γκολ που πέτυχαν με την έναρξη του αγώνα (Τσερρίκου 2'), αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Παρά την υπεροχή του Απόλλωνα, η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Μέγα Αλέξανδρο, όταν ο επιθετικός της Πέλλας Δημήτρης Μήτκας νικήθηκε σε τετ-α-τετ λίγο πλάγια αριστερά από τον πολύ καλό και διακριθέντα σήμερα τερματοφύλακα του Απόλλωνα Τάσο Δομουκτσίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές από τον πάγκο, οι γηπεδούχοι πιο ορθολογικά σε θέσεις και γραμμές, μπήκαν καλύτερα και με το καλημέρα κέρδισαν πέναλτι όταν ο Ηλιάδης γκρεμίστηκε εντός περιοχής από τους αμυντικούς του Απόλλωνα και ο Παναγιωτέλης με εύστοχη εκτέλεση έφερε το παιχνίδι στα ίσια (47'). Κι ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος μάλλον ακόμη πανηγύριζε το γκολ, ο κυνικός Απόλλωνας με την σέντρα πέτυχε τον δεύτερο απόλυτο αιφνιδιασμό και με δυνατό σουτ εντός περιοχής με σκόρερ τον Τσερρίκου εκ νέου, πήρε άμεσα πάλι το προβάδισμα (48'). Οι γηπεδούχοι ξεπερνώντας ακόμη ένα σοκ, αντέδρασαν έχοντας δυο πολύ καλές φάσεις, με κορυφαία αυτή στο σουτ του Παπακωστίδη από πολύ πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με τον Δομουκτσίδη και πάλι περισσότερο ενστικτωδώς αυτή την φορά, να αποτρέπει με τα πόδια την βέβαια παραβίαση της εστίας του και την ισοφάριση. Λίγο νωρίτερα σε μια οργανωμένη επίθεση από τα δεξιά των γηπεδούχων και παράλληλη σέντρα του Σαλικίδη, ο Δομοκτσίδης απέκρουσε σωτήρια μπροστά από το Βογιατζή. Με τις αλλαγές από το πάγκο ο Απόλλωνας φρεσκαρίστηκε επιθετικά και οι επόμενες πολύ καλές στιγμές ήταν δικές του. Σε τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι, την πρώτη με τον Γιόνδη σε τετ-α-τετ λίγο πλάγια αριστερά που νικήθηκε από τον πολύ καλό τερματοφύλακα της Πέλλας και σήμερα Παναγιωτόπουλο, με τον ίδιο παίκτη λίγο αργότερα σε μια από τις δύο τρεις καλύτερες ευκαιρίας της αναμέτρησης, όταν μετά από παράλληλη πάσα βρέθηκε μπροστά στο τέρμα της Πέλλας, χωρίς όμως να βρίσκει σωστά την μπάλα με πλασέ και αυτή να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ και την τρίτη η κεφαλιά του Χατζηαλεξιάδη, εξουδετερώθηκε με ωραία και σταθερή επέμβαση στην γωνία και πάλι από τον Παναγιωτόπουλο. Όσο περνούσαν τα λεπτά και πλησίαζε ο αγώνας προς το τέλος, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν ακόμη περισσότερο και προχώρησαν σε πιο επιθετικές αλλαγές και τακτική, ψάχνοντας τις φάσεις για την ισοφάριση. Η μεγάλη φάση ήρθε στο 90', ίσως η μεγαλύτερη του αγώνα παρόμοια μ' αυτή νωρίτερα του Γιόνδη, όταν ο Μπρατσούδης βρέθηκε μετά από φάση διαρκείας μόνος απέναντι από τον Δομουκτσίδη λίγα μέτρα από το τέρμα των φιλοξενουμένων, αλλά το ασθενές σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε στην γωνιά του ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα και στην συνέχεια απομάκρυναν την μπάλα οι αμυντικοί. Οι καθυστερήσεις επιφύλαξαν κι άλλες συγκινήσεις... Με την Πέλλα όλη μπροστά και αρκετά ευάλωτη πίσω, σε μια εξαιρετική αντεπίθεση της Κρύας Βρύσης, ο Γιόνδης με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Τζήμα οριστικοποίησε την νίκη του Απόλλωνα, γράφοντας το τελικό 1 - 3. Με την σέντρα και λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του αγώνα, μεγάλη ευκαιρία για τον Μέγα Αλέξανδρο, όταν ο κορυφαίος της Πέλλας σήμερα Μέτα, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή και μπροστά στο άδειο τέρμα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουράκη και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Απόλλωνα, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!
Χωρίς σοβαρά προβλήματα και με σωστές υποδείξεις στο αγωνιστικό και πειθαρχικό κομμάτι του αγώνα η διαιτησία των κ.κ. Σιδηρόπουλου, Μανωλάκη, Τσαλκάνη, όμως με παράδοξες και παράλογες συστάσεις για τις θέσεις των ΜΜΕ κ.α., σε άνευ σημασίας γεγονότα για την εξέλιξη και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Η διοίκηση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του ΠΑΟ Κουφαλίων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για τον δανεισμό απινιδωτή.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Αμπιντίν Λ.): Παναγιωτόπουλος, Πολυχρονόπουλος, Παναγιωτέλης (Μπρατσούδης Τ. 87'), Πλιόγκας (Κωνσταντινίδης Η. 87'), Μέτα, Μπουράκης Δ., Βογιατζής (Πιτσάρης 72'), Μήτκας, Σαλικίδης (Νινιατσούδης 81'), Γκάβα (Παπακωστίδης 46'), Ηλιάδης.
Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης (Βοτάρης Δ.): Δομουκτσίδης, Τσιρακίδης, Σέρα, Ξανθόπουλος, Γαβριηλίδης, Τζήμας, Ταουσιάνης, Χατζηαλεξιάδης, Σκαπέρδας, Τσερρίκου, Κουκούδας.

Κακό βίντεο λόγω κάκιστης θέσης μετά από αδικαιολόγητη απόφαση και έμπνευση του ρέφερι του αγώνα για εγκατάστασή μας σε δεδομένα περιορισμένο χώρο, ανάμεσα σε συνωστισμό βοηθών, παραγόντων, προπονητών, αναπληρωματικών παικτών και γιατρών, με γκολ και φάσεις της αναμέτρησης...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: