Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Χαλκιδική: Περίεργη κλοπή… 37 τόνων ελαιόλαδου στον Πολύγυρο

Σχεδόν 37 τόνοι ελαιόλαδου εξαφανίστηκαν από τις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Παραγωγοί αμφισβητούν το σενάριο της κλοπής.
Ποσότητα – “μαμούθ” ελαιολάδου, περίπου 37 τόνοι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξαφανίστηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Η ζημιά εκτιμάται πως ξεπερνά τις 370.000 ευρώ και η υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους παραγωγούς της περιοχής.
Η ποσότητα λαδιού αφαιρέθηκε από δεξαμενές φύλαξης του συνεταιρισμού στον Πολύγυρο (διοικείται από 7μελές δ.σ.) οι υπεύθυνοι του οποίου προχώρησαν σε μήνυση κατά αγνώστων για κλοπή.
Στη μήνυση που κατατέθηκε στην Ασφάλεια Πολυγύρου, καταγγέλλεται ότι η κλοπή συνέβη στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Το NEWS 24/7 πληροφορείται, πάντως, ότι πολλοί παραγωγοί αμφισβητούν το σενάριο της κλοπής. Πιστεύουν, όπως λένε, ότι μέλη του συνεταιρισμού υπεξαίρεσαν το λάδι, ώστε να το εμπορευτούν.
“Αυτό πιθανόν συνέβαινε κάθε χρόνο εν αγνοία μας, όμως φέτος το κενό δεν μπόρεσε να καλυφθεί, λόγω της ακαρπίας και της μειωμένης παραγωγής”, είπε παραγωγός στο NEWS 24/7.
Οι ίδιοι λένε ότι πρόκειται να υποβάλουν μήνυση κατά μελών του συνεταιρισμού για υπεξαίρεση. “Δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης κι επίσης είναι μάλλον απίθανο 37 τόνοι να έκαναν φτερά σε μια νύχτα”, σχολίασε παραγωγός στο NEWS 24/7.
Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Κώστας Κουκουμάκας
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: