Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

«Επίορκοι», «κοπανατζήδες», «τεμπέληδες», «αργόμισθοι», «αντιπαραγωγικοί» όλων των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ(φέρουμε) ενωθείτε!!!!

Σε «κυνήγι» δημοσίων υπαλλήλων επιδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι ελεγκτές εφαρμογής ωραρίου. Επισκέφτηκαν και την κεντρική υπηρεσία του πάλαι ποτέ ΥΠΠΟ. Επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναζήτησης των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ζητά επιτακτικά από την κυβέρνηση η Τρόικα, καθώς δε φτάνουν οι περίπου 2000 επίορκοι για να συμπληρωθεί  ο αριθμός των πρώτων σφαγιασθέντων/απολυθέντων στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου
Η τακτική που ακολουθείται είναι ξεκάθαρη: αφού προλείαναν το έδαφος κατασυκοφαντώντας τους δημοσίους υπαλλήλους ώστε η κοινωνία να μας αντιμετωπίζει εχθρικά, τώρα προσπαθούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων τις απολύσεις.

Μας ζητούν να συνηγορήσουμε στις απολύσεις συναδέλφων μας, γιατί είναι «επίορκοι» και «κοπανατζήδες», ώστε να σπάσει κάθε προσπάθεια ενωτικού συντονισμένου αγώνα με αιτήματα:
  • καμιά απόλυση για το χρέος τους
  • μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
  • δημόσιο στην υπηρεσία της κοινωνίας και των αναγκών της
  • κάτω τα Μνημόνια και τα «σταθεροποιητικά» Προγράμματα φτώχειας, ανεργίας, ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών και οι κυβερνήσεις που τα υλοποιούν
«Μα δεν υπάρχουν κοπανατζήδες και επίορκοι; Δεν πρέπει να απολυθούν;» εύλογο το ερώτημα.
Για ποιους επίορκους μιλάμε; Αυτούς που εκκρεμούν σε βάρος τους διοικητικά ή και ποινικά αδικήματα, αλλά περιέργως πως, λόγω «υψηλής προστασίας», ζουν και βασιλεύουν ή για εκείνους που με το νέο πειθαρχικό δίκαιο βρίσκονται σε αυτοδίκαιη αργία λόγω «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», γι’ αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις από ιδιώτες λόγω καθυστερήσεων ολοκλήρωσης έργων, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι ίδιοι (πχ αρχαιολογική υπηρεσία) και γι’ αυτούς που κατηγορούνται για τη συνδικαλιστική δράση τους;
Σε ποιους «κοπανατζήδες» αναφερόμαστε; Σε αυτούς που απουσιάζουν λόγω υψηλής προστασίας ή το παίζουν επαγγελματίες συνδικαλιστές για να ξεπουλάνε τόσα χρόνια τους αγώνες με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και δεν ξέρουν τι θα πει δουλειά ή σε αυτούς που παλεύουν κάθε μέρα, τρέχουν στο γραφείο, στα έργα, στις ανασκαφές ή μετακινούνται με δικά τους έξοδα για τις αυτοψίες ή άλλες υπηρεσιακές ανάγκες;
Και ποιους πιστεύετε συναδέλφισσες- οι ότι θα απολύσουν με διαδικασίες fast track όταν ληφθεί η πολιτική απόφαση να προχωρήσουν με όποιο πολιτικό κόστος σε απολύσεις στο δημόσιο; Τους πρώτους ή τους δεύτερους;
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην τσιμπήσουν!!!
Στόχος τους είναι ο φόβος, η υποταγή και το σκύψιμο του κεφαλιού. Στόχος τους είναι να μετατραπούμε σε πλήθος στη ρωμαϊκή αρένα που επευφημεί κι αλαλάζει με τους ηττημένους χωρίς να βλέπει τη δική του ήττα. Στόχος είναι να εμπεδωθεί κλίμα σύγκρουσης μεταξύ μας.
Να αντιτάξουμε την ενότητά μας, την αποφασιστικότητά μας, την αλληλεγγύη μεταξύ μας, τον σεβασμό στον εαυτό μας και το συνάδελφο με τα προβλήματα και τις δυσκολίες του, την αξιοπρέπειά μας, την αγάπη για τη δουλειά μας και τον πολιτισμό που υπηρετούμε.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καλεί τα σωματεία του ΥΠΠΟ να πάρουν θέση.
Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
                                            ΓΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταγγέλλει τις παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΗΜΑΡ) για την επιλογή τους να μην υλοποιήσουν την απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου να διεξαχθούν η εκλογοαπολογιστική ΓΣ και οι εκλογές πριν από το Πάσχα και σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό (δεδομένου ότι η θητεία του ΔΣ λήγει στις 29/4). Προτείνουν η εκλογοαπολογιστική ΓΣ να γίνει τη Μ. Δευτέρα 29/4!!
Θεωρούμε ότι η πρόταση για αναβολή των εκλογών συνδέεται με φρούδες ελπίδες ότι τα γεμάτα στομάχια των συναδέλφων μετά τις γιορτές θα λειτουργήσουν ως ενισχυτικός παράγοντας που θα φέρει ψήφους στις παρατάξεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Αδίκως! Ο οβελίας δε θα γίνει το συγχωροχάρτι τους. Οι συναδέλφισσες-οι θυμόμαστε πολύ καλά τη στάση των παρατάξεων και των κομμάτων που υπηρετούν, τις συνέπειες της πολιτικής τους στη ζωή μας, το ρόλο τους στα σωματεία, τον επαγγελματικής εμπνεύσεως συνδικαλισμό τους που αποδίδει θέσεις εξουσίας σε αυτούς και φτώχεια κι απολύσεις σε εμάς. 
                                          ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ
Την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΓΓΠ-ΥΠΑΙΘΠΑ στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 3230/2004 να ορίσουμε εντός 2 ημερών!! στόχους ανά οργανική μονάδα.
Η ενεργοποίηση του νόμου με τη διαδικασία του επείγοντος 8 χρόνια μετά την ψήφισή του και εν όψει «αποχωρήσεων»/απολύσεων στο Δημόσιο τομέα και μέσω διαδικασιών αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων δεν αφήνει ερωτηματικά σχετικά με τους στόχους της εσπευσμένης εφαρμογής του νόμου περί Στοχοθεσίας.  
Η νομιμοποίηση των απολύσεων και με το πρόσχημα της μη κάλυψης των στόχων (θυμηθείτε το παλιό γνωστό σύνθημα «το πλάνο το πλάνο θα γίνει αεροπλάνο») είναι ο πραγματικός στόχος  της στοχοθεσίας. Αλλά σε αυτό όπως και στο θέμα της αξιολόγησης θα επανέλθουμε.
Καλούμε τους συναδέλφους να είμαστε σε εγρήγορση τις επόμενες ημέρες για το θέμα του Οργανισμού και των απολύσεων στο δημόσιο.

Πηγή: eakyppo.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: