Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αντιφασιστική Συγκέντρωση-Πικετοφορία, Σάββατο 24/5, 1μμ, Μνημείο Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου)

            Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 9 Μαίου στις 7μμ στην πλατεία Ναυαρίνου, η κεντρική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια νεοναζί». Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλητές εργαζομενοι από την coca cola, την ΕΥΑΘ και το ΕΚΘ όπως επίσης από την Good as Youth και την ΚΕΕΡΦΑ.
        Την εκδήλωση άνοιξε η Φρίντα από την Good As You(th) η οποία μίλησε για την μάχη ενάντια στην καταπίεση των γυναικών, τρανς, ομοφυλόφυλων και τόνισε την ανάγκη όλα τα παραπάνω κινήματα να βρεθούν στο πλευρό των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών αγώνων. Ο Βασίλ Παππά από την Αλβανία και εργαζόμενος στο εργοστάσιο της coca cola μίλησε ως εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων όπου έκανε μια ενημέρωση για τον αγώνα των εργαζομένων που βρίσκονται στον 7ο μήνα απεργίας διαρκείας ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη τα σωματεία των εργαζομένων να βρεθούν μπροστά στην μάχη ενάντια στον φασισμό και το ρατσισμό και να πλησιάσουν τους μετανάστες εργάτες εγγράφοντάς του στα σωματεία. «Το σωματείο εργαζομένων της coca cola πρωτοστάτησε στις μάχες που δώσαμε ενάντια στην Χρυσή Αυγή, ενώ διαγραψε και τρεις φασίστες της Χ.Α από το σωματείο το προηγούμενο διάστημα».Ο Νίκος Μαρατζίδης ιστορικός, στο ιστορικό αρχείο του ΕΚΘ, μίλησε ως εκπρόσωπος του ΕΚΘ, θυμίζοντας την εξέγερση των καπνεργατών στις 9 Μαίου του 36’ στην Θεσσαλονίκη και την διαχρονική προσπάθεια να στηθούν φασιστικές οργανώσεις για να διαλύσουν τα εργατικά κινήματα της χωρας, από την ΕΕΕ μέχρι την Χρυσή Αυγή σήμερα.
 Ο Κώστας Τορπουζίδης από την ΚΕΕΡΦΑ έκανε μια αναδρομή από την εκλογική άνοδο της Χ. Α του Μαίου –Ιουνίου, τις μάχες του αντιφασιτικού κινήματος που ακολούθησε πριν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος να οδηγήσει την ηγεσία της Χ.Α στην φυλακή αλλά και τις μάχες που έχουμε μπροστά μας να επιμείνουμε στον αντιφασιστικό αγώνα μέχρι να τους εξαφανίσουμε από τον χάρτη.Τέλος η Μαριάννα από την ΕΥΑΘ μίλησε για την ανάγκη των εργατικών αγώνων και κινημάτων να συντονιστούν με τον αντιφασιστικό αντιρατσιστικό αγώνα και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποιήση του νερού στον Δήμο της Θεσσαλονίκης και να ψηφίσει στις κάλπες που θα στηθούν σε όλα τα εκλογικά κέντρα στις 18/5. «Η απαισιοδοξία είναι πανούκλα, γι αυτό χρειάζεται να οργανώσουμε την αντίσταση όλοι μαζί και γίνουμε φορέας αισιοδοξίας», είπε χαρακτηριστικά.
            Πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την ανοιχτή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ και πήραν το λόγο ανοίγοντας την συζήτηση. Ο Γιάννης Κούτρας υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή» χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας την αντιφασιστική μάχη στο δήμο της Θεσσαλονίκης ενάντια στον υποψήφιο της Χ.Α Ματθαιόπουλο. Η Φύλλια Πολίτη έδωσε την εικόνα από τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης όλο το προηγούμενο διάστημα, οργανώνοντας ανοιχτές εκδηλώσεις, εξορμήσεις και πικετοφορίες και την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ενώ τόνισε και την επιτυχία του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 22 Μάρτη στην Θεσσαλονίκη.
Ο Γιάννης Μήτζιας ανέφερε πως δεν περισσεύει κανείς από την μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, «είναι μια πανούκλα και δεν τη αφήνουμε να μεγαλώσει». «Οι Μπούκουρες που θέλουμε να σαπίσουν στη φυλακή είναι αυτοί που μαζί με την αστυνομία πετούσαν τους μετανάστες μέσα στην θάλασσα στην Πάτρα, είναι αυτοί που στέκονται απέναντι από τα παιδιά των φτωχών και στερούν τα δικαιώματα από τα παιδιά των μεταναστών, είναι αυτοί που μαζί με το Μπόμπολα και την Ελ Ντοράντο κάνουν ορυχεία χρυσού και καταστρέφουν την Χαλκιδική, είναι αυτοί που στηρίζουν τους καπιταλιστές ψηφίζοντας φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, αυτοί που προσπάθησαν να διαλύσουν τον δίκαιο αγώνα της coca cola πλάι πλάι με τα αφεντικά, είναι οι δολοφόνοι των 50.000 Εβραίων του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη».
Τέλος η Γεωργία εργαζόμενη στον Οκανά, ανέφερε πως ακόμα και αν οι φασίστες στοχοποιούνε μετανάστες και ομοφυλόφυλους            στην πραγματικότητα απέναντί τους βρίσκεται ολόκληρη η κοινωνία, η εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα.
            Μετά το τέλος της συζήτησης ακολούθησε προβολή από τις διαδηλώσεις στις 22 Μάρτη, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που υπέγραψαν τα κείμενα της ΚΕΕΡΦΑ και πήραν υλικά.

Σιαφάκα Αλεξάνδρα, Θεσσαλονίκη


Φίλοι-ες,

η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους της καθώς και τους συναγωνιστές από άλλες αντιφασιστικές κινήσεις να δώσουμε την πρώτη κοινή απάντηση στη φασιστική απειλή, που έριξε βαρειά τη σκια της πάνω από την Αττική.

Το κάλεσμα για μαζική αντιφασιστική εξόρμηση στο Άγαλμα Λαμπράκη είναι ταυτόχρονα η καλύτερη τιμή στον αγωνιστή της αριστέρας, που δολοφόνησαν οι πρόγονοι της ΧΑ το βράδυ της 22 Μάη του 1963, στο σημείο ακριβώς που βρίσκεται σήμερα το μνημείο του.
Η κάλυψη των Μπαλτάκων στους ναζιστές της ΧΑ με την ανοχή των δικαστικών αρχών, η ρατσιστική υστερία της ΝΔ (με τον Σπηλιωτόπουλο σε ρόλο δημοτικού συμβούλου του Κασιδιάρη) και η διαλυτική κρίση της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα σήμερα της ΝΔ ανέβασαν τα ποσοστά της ΧΑ στην Αττική. Παρά το ότι η πανελλαδική εκλογική της δύναμη παραμένει στάσιμη, ενώ σε αρκετές περιφέρειες παρουσίασε και εμφανή μείωση, η εξέλιξη της μάχης στην Αττική δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό!
Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονικής καλεί σε συνέχιση της μόνης δράσης που μπορεί να τους σταματήσει. Μαζικές κινητοποιήσεις σε κάθε γειτονιά, οργάνωση και ενίσχυση των απεργιών και των αγώνων ενάντια στα μνημόνια ανεργίας και ρατσισμού, πέταγμα το ναζιστών έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Μπορεί ο Άρειος Πάγος να "μελετάει" ακόμη ατάραχος την εγκληματική δράση των Κασιδιάριδων, αλλά το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα και η συντιπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει δώσει την απάντηση της: δεν έχουν θέση πουθενά!
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ
ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ
Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει την ανοιχτή συνέλευση της για να συζητηθούν τόσο η εικόνα των εκλοδικών αποτελεσμάτων όσο κυρίως οι πρωτοβουλίες δράσης του επόμενου διαστήματος. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: