Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πως και που ψηφίζουμε την Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Την Κυριακή 25 Μαΐου όλοι οι ψηφοφόροι, που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας, καλούνται να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τον δεύτερο γύρο στους δήμους και τις περιφέρειες στις οποίες δεν υπήρξε νικητής από τον πρώτο γύρο.
Για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.00 και θα κλείσουν στις 19.00 ενώ οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο. Όλοι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή (18/5) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.
Για τις ευρωεκλογές
Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης σημειώνοντας δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου. Σε περίπτωση όμως που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.
Στις ευρωεκλογές, ψηφίζουν οι ετεροδημότες, στον τόπο διαμονής τους.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν, μέσω της ιστοσελίδας τουΥπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και την χρονολογία γέννησης μπορείτε να δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: