Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αλέξης Μπένος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα, για μια άλλη Ευρώπη, για τη ζωή μας

Επίσκεψη στα Γιαννιτσά πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 19-5-2014, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μπένος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Παραλίμνης, όπου είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί  από τον Διευθυντή του κ. Βλαδίμηρο Χριστοδούλου, την αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα του Ινστιτούτου σε ζητήματα που αφορούν τη ζωική παραγωγή, τη συμβολή του στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των κτηνοτρόφων σε νέες μεθόδους και τεχνικές και τη συμμετοχή του σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά και τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο, παρά τις προσπάθειες των στελεχών του, λόγω εσφαλμένων επιλογών της κεντρικής διοίκησης.  Από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη να εφαρμοστεί μια πολιτική, που θα έχει στόχο την αναβάθμιση του Ινστιτούτου, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, τη στελέχωσή του με νέους ερευνητές κ.λπ.,  ώστε να καταστεί αυτό ένα πρότυπο κέντρο εφαρμογής της ζωοτεχνικής έρευνας και να συμβάλει με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Μπένος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, όπου είχε συνάντηση με τη Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παγώνα Ντιούδη, (λόγω απουσίας του Διοικητή από τα Γιαννιτσά), καθώς και με εκπροσώπους του ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο (εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη μη λειτουργία για πολύ καιρό του αξονικού τομογράφου). Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου και συνομίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, διαπιστώνοντας ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στις ηρωικές προσπάθειες αυτών των ανθρώπων. Ο Αλέξης Μπένος, ως μέλος της Γραμματείας της Θεματικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η αποδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με όπλα την υποχρηματοδότηση και ένα δαιδαλώδες και αντιφατικό θεσμικό πλαίσιο "μεταρρύθμισης" εφαρμόζεται με εντυπωσιακή συνέπεια, ανοίγοντας μια νέα διευρυνόμενη αγορά στον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε δε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάπτυξη ενός δημόσιου συστήματος υπηρεσιών υγείας με υψηλή ποιότητα και επιστημονική τεκμηρίωση, στο οποίο θα έχει δωρεάν πρόσβαση όλος ο πληθυσμός με βάση τις ανάγκες για φροντίδα υγείας και χωρίς κοινωνικές, οικονομικές, ασφαλιστικές, φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις.
Το μεσημέρι ο Αλέξης Μπένος έδωσε συνέντευξη στην «PELLA TV» και το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε  τοπικά  ΜΜΕ  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων  επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η σημερινή κρίση του καπιταλισμού οδηγεί στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας καθώς και την αντιδημοκρατική εκτροπή με επανεμφάνιση των νεοναζιστικών συμμοριών. Η καταστροφή αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, είπε, αν δεν αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με την έννοια αυτή, η ισχυροποίηση των δυνάμεων της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ισχυροποίηση του κινήματος για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού στην Ευρώπη.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών με τον Πρόεδρο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θανάση Ξυνίδη και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας κ. Μιχάλη Βαρελά, με τους οποίους συζήτησε τόσο για επαγγελματικά προβλήματα των δικηγόρων και των φαρμακοποιών, όσο και για γενικότερα ζητήματα της Δικαιοσύνης και της Υγείας, αλλά και για τοπικά προβλήματα της περιοχής, όπως την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, την αποψίλωση της πόλης των Γιαννιτσών από δημόσιες υπηρεσίες,  τη σιδηροδρομική σύνδεση Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης κ.λπ.. Από τη γόνιμη συζήτηση που έγινε προέκυψε η ανάγκη για την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης με κέντρο της προσοχής του τις ανάγκες των ανθρώπων και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Το βράδυ ο Αλέξης Μπένος, σε συγκέντρωση στην πλατεία ΕΠΟΝ, μετά από μια σύντομη εισήγηση, συνομίλησε για δυο σχεδόν ώρες με τους πολίτες των Γιαννιτσών. Σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που χαρακτηρίστηκε μάθημα δημοκρατίας, αναπτύχθηκε ένας πολύ ζωντανός διάλογος ανάμεσα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες, με ερωτήσεις, απαντήσεις, κριτικές παρατηρήσεις και παρεμβάσεις.
Ο Αλέξης Μπένος ζήτησε και από τους δημότες των Γιαννιτσών: 
  • Να στείλουν με την ψήφο τους ρητή εντολή προς την ελληνική συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής: ΦΥΓΕΤΕ!
  • Να δώσουν θετική ψήφο στη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξουν έναν νέο δρόμο για μια σύγχρονη Ελλάδα της ανάπτυξης, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής προκοπής, χωρίς μνημόνια και ταπεινωτική εποπτεία.
  • Να καταψηφίσουν τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σουλτς, την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού.
  • Να υπερψηφίσουν την άλλη Ευρώπη, αυτή της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προοδευτικής ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, χωρίς ρατσισμό και ομοφοβία. Την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: