Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δήλωση Μ.Μπόλαρη για την 25 Μαΐου, Κυριακή των ευρωεκλογών και δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών

«Συνεχίζουμε!»
Την πρώτη Κυριακή, 18 Μαΐου, οι πολίτες της Κ.Μακεδονίας  μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας από τη θέση της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.
Πολύ σημαντικότερο είναι το μήνυμά τους για τη συνέχιση της αναγεννητικής, δημιουργικής  μας προσπάθειας στην ανασυγκρότηση και ανάταξη του ελληνικού δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου.
Θα τιμήσουμε την εντολή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες με ευθύνη και συνέπεια και στα δύο μέτωπα, τηρώντας τις προτεραιότητες των εξελίξεων και των αναγκαιοτήτων.
Την Κυριακή, 25 Μαΐου οι δύο συνδυασμοί  που αναμετρώνται για την Διοίκηση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας προέρχονται από την ίδια παράταξη, στήριξαν και στηρίζουν  τις ίδιες πολιτικές ύφεσης, λιτότητας, ανεργίας, κοινωνικής αποδόμησης. Γι’ αυτό δηλώσαμε ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι θετικό για το θεσμό, την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.
Δεν έχουμε δίλημμα, αλλά και δεν επιθυμούμε να καταμετρηθούμε σωρηδόν με τις δυνάμεις της ''Χρυσής Αυγής''.
'Ομως την Κυριακή 25 Μαΐου, ακόμα πιο σοβαρή και πιο  σημαντική είναι η μάχη των ευρωεκλογών.
Με το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και τις αρχές μας είμαστε αντίθετοι με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική  και τα καταστροφικά της αποτελέσματα στην οικονομία, την παραγωγή, την κοινωνία.
Η κυβέρνηση γυρνώντας δεκαετίες πίσω, έχει σαν κεντρικό σύνθημα σε αυτές τις εκλογές την σταθερότητα στη χώρα. Προσπαθεί να φοβίσει τους Έλληνες πολίτες. Εμείς λέμε ότι η αυτή η «σταθερότητα»,  της ανθρωπιστικής κρίσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης των παιδιών μας στο εξωτερικό είναι η απόλυτη αστάθεια και πρέπει να καταδικαστεί!
Η πολιτική λιτότητας και η γραμμή του σκληρού ευρώ που αποφασίστηκε από την κρατούσα γερμανική ελίτ, είναι πολιτική που συμφέρει μόνο τη Γερμανία και της προσφέρει σώρευση πλεονάσματος. Διαλύει τις οικονομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και θέτει έτσι σε κίνδυνο την ίδια την ευρωπαϊκή συνοχή.
Πρέπει η πολιτική αυτή  και οι κυβερνητικές δυνάμεις που την εκφράζουν και την εκπροσωπούν, να ηττηθούν! Πρέπει να σταλεί ένα  ισχυρό μήνυμα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης και τον δεσποτισμό της κ. Μέρκελ.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τους συμπολίτες μας Μακεδόνες, να  επιλέξουν θετικά προοδευτικές δυνάμεις που με συνέργειες αγωνίζονται για δημοκρατική, αναπτυξιακή, εναλλακτική διέξοδο από την κρίση. Οφείλουμε να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και να αγωνιστούμε για την Ενωμένη Ευρώπη των λαών. Με επίγνωση της ευθύνης που μας επωμίζει η πολιτική, ιστορική και πολιτισμική πορεία της Ρωμιοσύνης.
Η 26η Μαΐου, με την ετυμηγορία του λαού,  μπορεί να είναι μια άλλη μέρα, μια μέρα εκκίνησης διαδικασιών αναγέννησης στο δημοκρατικό χώρο και ελπίδας για την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: