Τις ημέρες που την επικαιρότητα μονοπωλούσε η συζήτηση περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα παπαγαλάκια της Συγγρού κελαηδούσαν μια ενορχηστρωμένη συκοφαντία που ήθελε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λειτουργεί καθ' υπαγόρευση διαπλεκόμενων συμφερόντων. Δεν δίσταζαν μάλιστα να φωτογραφίζουν πίσω από την πρόταση για εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων και Νεωρίου. Λες και κανείς δεν θυμόταν την προσωπική φιλία που συνδέει τον πρωθυπουργό με τον κ. Ταβουλάρη από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης του τότε «αποστάτη» και «προδότη» Σαμαρά.
Ήταν μάλιστα τόσο στενά τα δεσμά της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ με το αφεντικό των ναυπηγείων της Σύρου, που πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις ευρωεκλογές, η Κουμουνδούρου κατάφερε και πέτυχε στις 26 Μαΐου μια ιστορική συμφωνία για τον εκλεκτό της επιχειρηματία. Λίγο πριν επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό του Στουρνάρα και του Βρούτση και τους υποχρέωσε να υπογράψουν μια χαριστική ρύθμιση για τον κ. Ταβουλάρη. Ήταν μάλιστα τέτοια η σπουδή των δύο υπουργών να ικανοποιήσουν το αίτημα για ρύθμιση των χρεών του συριζαίου διαπλεκόμενου, που στρίμωξαν την τροπολογία τους μέσα σε ένα νομοσχέδιο που αφορούσε στην «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας».
Εκεί μέσα λοιπόν οι κύριοι Βρούτσης και Στουρνάρας, και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης αποφάσισαν να περάσουν μια τροπολογία που χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα στον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων της Ερμούπολης μέχρι το 2017, αναστέλλοντας παράλληλα κάθε διοικητική και αναγκαστική εκτέλεση για τις οφειλές του στα ασφαλιστικά ταμεία που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Πέφτω από τα σύννεφα με τη διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με τους φίλους του πρωθυπουργού!

Κατσάκος Πέτρος
Πηγή: avgi.gr