Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Επανεκλογή του Γρηγόρη Στάμκου στο Δήμο Πέλλας και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην ΠΚΜ

Ο κ. Γρηγόρης Στάμκος επανεξελέγει δήμαρχος στο Δήμο Πέλλας, σε μια εκλογική αναμέτρηση repeat αυτής του 2010 με αντίπαλο και πάλι τον κ. Νίκο Παπανικολάου. Δικαιολογημένα τα πανηγύρια στο στρατόπεδο του κου Στάμκου για μια εκλογική νίκη που δεν ήρθε τόσο εύκολα όπως αναμενόταν μετά τα αποτελέσματα της 18ης Μαΐου. Όταν όμως τελειώσουν οι χαρές και τα πανηγύρια, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, έμπνευση και δράση για να μπει άμεσα ένα τέλος στην απραξία, την απαξίωση και την αποξένωση του τόπου μας, καθώς και στον αποκλεισμό και την εξαθλίωση των πολιτών..
Για το δήμο Πέλλας δεν αρκεί ένας δήμαρχος απλός διαχειριστής όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, θα πρέπει αυτός και το νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψαν, να δουν πιο υπεύθυνα και πιο σοβαρά την διοίκηση και τις προοπτικές. Μπορεί οι εκλογές να κερδήθηκαν, όμως όλοι οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι αυτό δεν επιτεύχθηκε με αμιγώς αυτοδιοικητικά κριτήρια και η εκλογική νίκη από μόνη της δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, δεν διόρθωσε κανένα λάθος, δεν αποποίησε καμιά ευθύνη, δεν συμπληρώσε καμία παράλειψη, δεν καλύψε καμιά ανεπάρκεια, δεν θεραπεύσε καμιά παθογένεια που ταλανίζει τον τόπο και την περιοχή μας επί δεκαετίες. Η επόμενη 5ετία είναι πολύ κρίσιμη και οριακή για το παρόν και το μέλλον ενός δήμου που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας... Ο καλλικρατικός «εφιάλτης» που ζήσαμε και θα ζήσουμε, αντιμετωπίζεται μόνο με κοινωνική και ενδοδημοτική συνοχή με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Ένας τόπος «ευλογία», να μην καταντήσει «κατάρα» για την ευρύτερη περιοχή, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Καλή δύναμη και επιτυχία στη νέα διοίκηση, έστω κι αν η σύνθεση, το πρόγραμμα και το παρελθόν της, μάλλον χαρακτηρίζονται χαμηλών προσδοκιών.
Στην "Δημοτική Ενότητα" και τον κ. Νίκο Παπανικολάου, τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2014 με τη δεύτερη συνεχόμενη εκλογική ήττα, το πιθανότερο σηματοδοτούν άμεσες εξελίξεις και ίσως το τέλος εποχής τόσο για την παράταξη, όσο και για τον υποψήφιο δήμαρχο. Ο προεκλογικός σχεδιασμός δράσεων και προσώπων, οι προσωπικές στοχεύσεις αλλά κι αυτές του «αόριστου» προγράμματος του συνδυασμού, οι εσωτερκές «έριδες», τα «αλληλομαχαιρώματα» και ο εγωκεντρισμός, ο προσωποκεντρικός-αρχηγικός χαρακτήρας του συνδυασμού με την στοχευμένη ηγετική προβολή και παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου και παράλληλη «υποβάθμιση» των στελεχών του, η επιμονή σε αποτυχημένες εμμονές του παρελθόντος που οδήγησαν σε «αδίδακτες» ήττες, αλλά και πλήθος άλλων λόγων και αιτιάσεων, στοίχησαν για ακόμη μία φορά στην παράταξη. Η επόμενη μέρα δύσκολη και μάλλον μη διαχειρίσιμη για την "Δημοτική Ενότητα" και τον Νίκο Παπανικολάου...
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Το πλέον δυσάρεστο των δημοτικών εκλογών, ήταν το γεγονός ότι πλέον στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα συμμετέχουν μόλις δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική κοινότητα Πέλλας, ο κ  Δημήτρης Στεργιούλας από τον νικητή συνδυασμό "Πέλλα 2020" και ο κ. Ανδρέας Γιάγκος στην αντιπολίτευση με τον συνδυασμό "Πέλλα, δήμος για όλους". Το τοπικό συμβούλιο που προέρχεται κι αυτό από τον συνδυασμό "Πέλλα 2020", θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Βασίλη Στεργιούλα και Στέλιο Αρχοντά και την κα Ειρήνη Χατζοπούλου. Από την μείζονα αντιπολίτευση και τον συνδυασμό "Δημοτική Ενότητα" στο τοπικό συμβούλιο θα συμμετέχουν οι κες Σταυρούλα Μπιτσιάκη και Δημοκρατία Παλιάϊκου.
Στις περιφερειακές εκλογές «υγιεινός» περίπατος όπως αναμένονταν για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που με καθεστωτικό ποσοστό, επανεξελέγη περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

12 σχόλια:

ΚΥΡ. είπε...

Την αθλιοτητα της δημοτικης σου παραταξης φιλε Πετρο,την μεταφραζεις απο οτι βλεπω σε διαλυση του συνδιασμου Παπανικολαου. Επειδη ολοι κρινονται στον δημοσιο βιο, το αποτελεσμα που ποθουσατε ολοι οι υποψηφιοι της ΑΝΑΣΑ εγινε πραγματικοτητα. Φατε τωρα στη "μαπα" για 5 χρονια τον εκφραστη του μνημονιου {Σταμκο}και πανηγυριστε μαζι του για την νικη των Σταμενιτη-Καρασμανη-Πλιογκα, Ν.Δ,εργολαβων,εργοσταρσιαρχων,κεφαλαιουχων,κ.α. Μαλλον εχει δικαιο η Χ.Α που σας αποκαλει "ρομπες ξεκουμπωτες"...

Ανώνυμος είπε...

Και επιτέλους κάνε ένα σχολιασμό για τα αποτελέσματα των εκλογών και για την πορεία της ΑΝΑΣΑ. Σε άλλα θέματα είσαι πιο ομιλητικός. Τι έγινε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

το σχόλιο σου ΚΥΡ δείχει ακριβώς , την απαξίωση,την ύβρη και την αισχρότητα με την οποία ταυτίστηκε ο προεκλογικός σας αγώνας και η γενικότερη παρουσία σας.
Πραγματικά τρόμαξα!
Γυρίσατε την προεκλογική περίοδο χρόοοοοοονια πισω!!!!
Χρόνια μαύρα, που οι μεγάλοι θέλουν να ξεχάσουν και στους νέους ευχόμαστε ποτέ να μη ζήσουν!
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ- ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ- αυτοκριτική δυστυχώς δεν είστε σε θέση να κάνετε!

Ανώνυμος είπε...

Η χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Παπανικολάου στον πεζόδρομο Γιαννιτσών,
που έγινε λίγη ώρα μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος,
ήταν ίσως η χειρότερη ομιλία ηττημένου που έχει παρακολουθήσει κανείς.
Άναυδοι οι συμπολίτες μας, παρακολούθησαν τον οχετό ύβρεων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών τόσο σε βάρος του επανεκλεγέντος Δημάρχου Πέλλας,
όσο και σε βάρος των χιλιάδων συνδημοτών που τον επέλεξαν.
Απρεπής, μικρόψυχος, ασεβής ,μικροπρεπής, χυδαίος, αλαζόνας και κυρίως προσβλητικός απέναντι σε χιλιάδες συμπολίτες μας, ο κ. Παπανικολάου,
μπροστά σε ελάχιστους οπαδούς του, σε ένα ντελίριο μίσους και φανατισμού,
επέλεξε να μείνει στην ιστορία του τόπου, ως ο μοναδικός ηττημένος υποψήφιος δήμαρχος, που δεν είχε το θάρρος και το πολιτικό ανάστημα, ούτε καν, να συγχαρεί τον νικητή των εκλογών ,όπως επί δεκαετίες γίνεται στον τόπο μας.
Όσο για τις αποκαλύψεις, που ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου επέλεξε να κάνει
για τις ιερές και ανίερες συμμαχίες με τον κ. Καστερίδη και πλειάδα συμβούλων του,
τους οποίους από μικροφώνου ευχαρίστησε,
ας τις κρίνουν οι «αντημνημονιακοί» ψηφοφόροι του.
Κατά τα λοιπά, σας έφταιξε η ΑΝΑΣΑ., οι υποψήφιοί της και οι δυο,
μόνο, χιλιάδες υποστηρικτές της. Περαστικά σας!
Εύχομαι, ολόψυχα, την επόμενη φορά να εκλείψουν παντελώς οι μέθοδες των οποίων
αντιπαρήλθατε με τόση μαεστρία και με τόσο οδυνηρό αποτέλεσμα,
από την πολιτική αντιπαράθεση, υπό την αναγκαία προϋπόθεση να υφίσταται
ο συνδυασμός σας, έστω και με τις ευλογίες του ημιΣΥΡΙΖΑ, του ποταμιού, της θρούμπας και λοιπών αστέγων της πολιτικής ζωή του τόπου.
Αγαπητέ ΚΥΡ, « το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» .

ΣΧΕΔΙΟ Χ είπε...

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΔΑΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ, ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΑΠΡΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΒΡΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΝ ΝΑΘΑΝΑΗΛ............

Ανώνυμος είπε...

Με τοση στηριξη αυτος ο ανθρωπος και παλι δεν μπορεσε να βγει δημαρχος!Μαλλον πρεπει να αφησει την πολιτικη για καπιους που μπορουν και να ασχοληθει με κατι αλλο! Τελικα ο κοσμος ξερει να εκλεγει δημαρχους με ποιοτητα και οχι ανθρωπους που δεν μπορουν να διαχειριστουν ουτε την συμμετοχη τους στις εκλογες!

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι πως θα εμπαινα στον κόπο να σου απαντήσω ΣΧΕΔΙΟ Χ, αλλά έχοντας κατα νου ποιος μπορεί να είσαι λέω : ΦΙΛΙΠΠΟΣ κ ΝΑΘΑΝΑΗΛ μαζί είσαι εσύ και θα πρέπει να το πάρεις απόφαση πως τα περασμένα μεγαλεία δεν ξανάρχονται και πως το ....party is over.

ΣΧΕΔΙΟ Χ είπε...

NO MONEY,NO PARTY ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ,ΤΟΥΣ ΠΕΛΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ,NO ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,NO ΕΡΓΑ,NONOEXISTENT.............ABSOLUTELY NOTHING!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. ΣΧΕΔΙΟ Χ, οι σοβαροί πολίτες της Πέλλας στήριξαν τον Γρηγόρη...εμπιστεύσου τους....κάτι θα ξέρουν περισσότερο....
Επίσης με το να χύνετε χολή και να μιξοκλαίτε στα μπλογκς ..δεν γυρίζει πίσω, εμπεδώστε το: Γρηγόρης Στάμκος Δήμαρχος για 5 ολόκληρα χρόνια!

ΣΧΕΔΙΟ Χ είπε...

ΝΑΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ............. ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ. ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

..μα τέτοιο καημό ρε παιδάκι μου για τον Νίκο! προτείνω ΣΧΕΔΙΟ Χ να τον πάρεις δικηγόρο στις υποθέσεις σου! πάμε στοίχημα ότι το σκέφτεσαι;;;
anyway ώρα να βάλεις μπρος το ΣΧΕΔΙΟ Ω, δηλαδή να κλείσεις το στοματάκι σου και πείς ΜΠΡΑΒΟ στον ΝΙΚΗΤΗ που πάλεψε με 9 πρώην Δημάρχους ( γιατί άραγε), με περιφερειάρχες, με βουλευτές και με όοοοοοοολους τους γνωστούς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικούς - κατάντια της κοινωνίας που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή της κατάσταση, που άγονται και φέρονται ντροπιάζοντας την λέξη ΑΝΔΡΑΣ!

Casus belli είπε...

Ποιος ρε ΚΥΡ και λοιποί ανώνυμοι, μας έβαλε στο μνημόνιο;
Προς τι, ο επιθανάτιος βρόγχος σας;
Η παράταξη του Στάμκου ή η δική σας και του φαλακρού συνοδοιπόρου σας;
Δε διάβασες ή δεν άκουσες την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ Πέλλας
για ψήφο κατά συνείδηση τη δεύτερη Κυριακή;
Αν ναι, τότε γιατί μας εγκαλείς;
Αν όχι, τότε παίξε με τα κουβαδάκια σου και μη πιάνεις στο στόμα σου
άδολους και αγνούς αγωνιστές της αριστεράς, που είχαν τα αρχίδια
να σου πετάξουν στη μάπα, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους,
πλήρες αριστερό ψηφοδέλτιο στο χωριό μας!
Μας ψέξατε, μας λοιδορήσατε, μας απειλήσατε, μας κατασυκοφαντήσατε,
μας γελοιοποιήσατε, μας μειώσατε, μας διασύρατε!
Κι όλα αυτά γιατί;
Για να πάρει το δήμο στα χέρια του, το θνήσκον σύστημα της θρούμπας!
Άκου λοιπόν: 11% η ΑΝΑΣΑ στην Πέλλα! 35% ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές αριστερές δυνάμεις στις ευρωεκλογές, πάλι στο χωριό μας!
Εμείς το πετύχαμε, εμείς είμαστε η αριστερά και η ανερχόμενη δύναμη στην Πέλλα!
Μην τολμήσεις, εσύ κύριε ΚΥΡ και λοιποί ανώνυμοι και οι εντολείς σας,
να οικειοποιηθείτε τον αγώνα μας!
Δε σας το επιτρέπουμε! Δε το δικαιούστε ! Μην κλέβετε οπώρας! Οίκαδε!
Ήγγικεν η ώρα της αριστεράς, της δικής μας αριστεράς, της αριστεράς των πατεράδων μας, της αριστεράς της καρδιάς μας, της αριστεράς του μέλλοντός μας!
Η αριστερά των παιδιών μας!