Επίτροπο της τρόικας τοποθέτησε η μνημονιακή κυβέρνηση για να παρακολουθήσει τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και την εφαρμογή της βασικής σύνταξης. Στην καταγγελία αυτή προχώρησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σημειώνοντας μάλιστα ότι ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Peter Ratcliffe τοποθετήθηκε ήδη σε γραφείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.
"Έτσι, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εμπαίζει απροκάλυπτα τους Έλληνες συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους (ν. 3863/2010, 4093/2012 κ.ά.) στο πεδίο των συντάξεων" υπογραμμίζει ο Αλ. Μητρόπουλος.
"Με τις διαρκείς ελαττούμενες εισροές εισφορών και τη διαρκώς μειούμενη κρατική επιχορήγηση, η μνημονιακή κυβέρνηση με την πολιτική της σκοπεύει να καταντήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία θλιβερά και καθημαγμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα!
Οι περήφανοι Έλληνες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι, όμως, δεν θα το επιτρέψουν." καταλήγει ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: avgi.gr