Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Στήβεν Χόκινγκ προβλέπει το νικητή του Μουντιάλ

Τους υπολογισμούς του για το νικητή του Μουντιάλ, αλλά και τις επιδόσεις της Αγγλίας, παρουσίασε ο διάσημος φυσικός Στήβεν Χόκινγκ.

Τον Χόκινγκ «επιστράτευσε» ένας Βρετανός διοργανωτής στοιχημάτων, για να επινοήσει την φόρμουλα που θα εξασφαλίσει στα «Τρία Λιοντάρια» μια επιτυχημένη επίδοση στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πολυβραβευμένο φυσικό η συνταγή της επιτυχίας είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα: ανάμεσα στους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο είναι η θερμοκρασία, το υψόμετρο, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, ακόμη και... το χρώμα της φανέλας.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η πρόταση ο Ρόι Χόντσον να κατέβει με σύστημα 4-3-3 καθώς και να επιλέξει την κόκκινη εμφάνιση για τους παίκτες του.

Μια ακόμη σύσταση προς τον προπονητή είναι να επιλέξει ποδοσφαιριστές με λίγα ή και καθόλου μαλλιά καθώς, όπως υποστηρίζει ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Τέλος, οι υποστηρικτές της αγγλικής ομάδας πρέπει να ελπίζουν σε Ευρωπαίο διαιτητή, καθώς το εθνικό συγκρότημα έχει να επιδείξει 63% ποσοστό επιτυχίας σε παιχνίδια με διαιτητή από τη γηραιά ήπειρο, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο (38%) όταν ο διαιτητής προερχόταν από άλλη ήπειρο.

Και για όσους βιαστούν να αποδοκιμάσουν την εφαρμογή ερευνητικών μεθόδων της φυσικής σε αθλητικές διοργανώσεις, ο Χόκινγκ απαντά:

«Από την αυγή του πολιτισμού, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους να παρακολουθούν γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Γι' αυτό και έχουν αναπτύξει τεχνικές κατανόησης του κόσμου. Το Μουντιάλ δεν διαφέρει σε αυτό».

«Σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε, «θεωρώ ότι η Κβαντική Φυσική είναι σχετικά απλή».

Παρόλο που ο καθηγητής δήλωσε πως υποστηρίζει το αγγλικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θεωρεί ότι η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο θα είναι η διοργανώτρια Βραζιλία.

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: