Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Κύπρος – «Κτυπούμε το σοσιαλισμό στη ρίζα από την βρεφική ηλικία»

Κάθε χώρα έχει τον Σύνδεσμο των Βιομηχάνων της και η Κύπρος το δικό της. Ο Οργανισμός Εργοδοτών και Βιομήχανων (ΟΕΒ) ιδρύθηκε το 1960 από 19 επιχειρηματίες και σήμερα αριθμεί 10.000 μέλη. Βάσει της λειτουργικής δομής του ο δικηγόρος Μιχάλης Αντωνίου είναι ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού και προΐσταται των υπηρεσιών του, εισηγείται κατευθύνσεις πολιτικής και προωθεί την υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής των οποίων και είναι ex-officio πλήρες μέλος.
Στην Κύπρο που σιγά – σιγά χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, επαναλειτουργούν στις 9 Ιουνίου τα νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία και βρεφοκομικοί σταθμοί.
Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών ανακοινώθηκε και νωρίτερα χωρίς να είχε συμπεριληφθεί στο σχέδιο επανόδου από την κατάσταση καραντίνας που στις αρχές Μαΐου είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η συζήτηση για το άνοιγμά τους στις 21 Μαΐου προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από μέλη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης καθώς δεν υπήρχε ποτέ δική τους εισήγηση, με αποτέλεσμα την αναβολή του. Είχε προηγηθεί όμως επιστολή του ΟΕΒ που ζητούσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών καθώς «…χωρίς την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων και δημοτικών είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η εύρυθμη διεξαγωγή της καθημερινής δραστηριότητας…».
Μετά την αρχική αναβολή της απόφασης από την Κυβέρνηση, τα σχολεία ανοίγουν πλέον την επόμενη Τρίτη και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΕΒ δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του αλλά και να τονίσει μία ακόμα ευκαιρία που γεννά και αυτή η κρίση: το χτύπημα του σοσιαλισμού στη ρίζα του, από την βρεφική ηλικία.
 
Το άνοιγμα του σχολείου – παιδοφύλακα κατά τον ΟΕΒ, αφού ήταν απαραίτητη η επαναλειτουργία του για να δουλεύουν ανεμπόδιστα οι γονείς και να μην καρπώνονται την άδεια ειδικού σκοπού που είχε θεσπιστεί στα πλαίσια της καραντίνας, θα ενισχύσει το ρόλο του χτυπώντας και τον σοσιαλισμό στη ρίζα.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εγωιστική σχέση του ΟΕΒ, και του κάθε συνδέσμου βιομηχάνων (και τραπεζιτών) ανά τον κόσμο με τον σοσιαλισμό, καθώς τον θέλουν μόνο για τον εαυτό τους κοινωνικοποιώντας τη ζημία τους, όχι όμως και τα κέρδη τους. Ακόμα μία φόρα, με την ύφεση που έχει επιφέρει ο Covid-19, o ΟΕΒ το έχει δηλώσει:
«θα είναι πάντα ένας κοινωνικά υπεύθυνος συστημικός πυλώνας για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Ενωμένοι θα επανακτήσουμε όσα μάς πήρε ο ιός.»
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: