Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Η πρώτη διοίκηση του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας

Μετά την πρώτη Γενική Συνέλευση στις 6 Δεκεμβρίου του 1970 και την υπερψήφιση του καταστατικού από τα 78 ιδρυτικά μέλη, που σήμανε την ίδρυση και αγωνιστική δράση του συλλόγου μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού Πέλλας, ήρθε δέκα μέρες αργότερα όπως προέβλεπε το καταστατικό, να συγκροτηθεί σε σώμα και το πρώτο Δ.Σ. του συλλόγου.
Το Δ.Σ. ήταν 7μελές, ενώ απλά μέλη και μέλη της διοίκησης, δύνανται να εγγραφούν, να συμμετέχουν και να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», μόνο όσα ανεξαρτήτως φύλου απ' αυτά, είχαν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και φυσικά να είχαν τακτοποιημένες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στο σύλλογο. Τα απλά μέλη για να «προαχθούν» σε τακτικά, θα έπρεπε να είχαν προταθεί από τρία παλαιά τακτικά μέλη και να είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα έτος ως πάρεδρα μέλη, των οποίων ο αριθμός ήταν απεριόριστος, σε αντίθεση μ' αυτόν των τακτικών που ήταν 78. Μόνο τα τακτικά μέλη (όχι τα ασκούμενα) κι αφού συμπλήρωναν διετία ως τέτοια, είχαν δικαίωμα εκλογής ως αντιπρόσωποι του συλλόγου στις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες. Κι αυτή η εκλογή γινόταν από την Γ.Σ., παρουσία μάλιστα Κυβερνητικού Επιτρόπου ή Νομαρχιακού Επιθεωρητή Σωματικής Αγωγής! Τέλος σε ότι αφορά τα διαδικαστικά, η θητεία του εκάστοτε Δ.Σ. ήταν ετήσια, με ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου κάθε έτους.
Μ' αυτά και με τα άλλα, προέκυψε το πρώτο Δ.Σ. του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, με την κατανομή των αξιωμάτων στην παρούσα φάση ελλείψει πρακτικού, να μην καταγράφεται δυστυχώς. Μ' αρκετό ρίσκο, μπορούμε να εικάσουμε, ότι τα αξιώματα που αναφέρονται στο καταστατικό και συνθέτουν την διοίκηση (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας, ειδικός γραμματέας, ταμίας και δύο σύμβουλοι), αντιστοιχούν στα παρακάτω ονόματα όπως αυτά αναγράφονται με την πιθανή αύξουσα σειρά της εκλογής τους, αν κρίνω από έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τέσσερις μήνες αργότερα, σε μια απόφαση του Πρωτοδικείου Έδεσσας για μερική τροποποίηση του καταστατικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: