Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Αναγνώριση και στο ΑΣΕΠ για τους πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων

Τα προγράμματα σπουδών που παρέχει το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε σύμπραξη με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord (Paris 13) οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου, αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και τους Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επισήμως η πρόσβαση των ως άνω πτυχιούχων /δικηγόρων και στο ΑΣΕΠ.
Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες
Αγαπητοί/ές πτυχιούχοι που δικηγορείτε στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε για τις δύο ποιο πρόσφατες προκηρύξεις που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, και σας αφορούν. Πρόκειται για τις:
1Ε/2020Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/12-5-2020/τ. ΑΣΕΠ) και
4Κ/2020Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 15/18.5.2020/τ. ΑΣΕΠ)
Το ΑΣΕΠ εξαιρεί ρητώς από την υποχρέωση προσκόμισης πράξης αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία και την αντιστοιχία του τίτλου, όσους υποψηφίους υποβάλλουν αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, οι οποίες τους χορηγήθηκαν από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π. νυν ΑΤΕΕΝ) αλλά με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 4 του π.δ. 38/2010.
Όπως προκύπτει, έχετε τα πτυχία / μεταπτυχιακά / διδακτορικά / γλωσσομάθεια / εμπειρία για να διεκδικήσετε τις σχετικές θέσεις που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, εφόσον κρίνετε ότι σας ενδιαφέρουν.
Ο γενικός διευθυντής του IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης:
  • Εκφράζει την ικανοποίηση του για την πλήρη επιβεβαίωση των νομικών θέσεων του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF.
  • Υπενθυμίζει ότι τα Πτυχία και τα μεταπτυχιακά του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Paris 13) με φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF που έχουν ήδη εκδοθεί, κρίθηκαν και αναγνωρίστηκαν πλήρως από το ΣΑΕΠ (νυν ΑΤΕΕΝ) χωρίς χρέωση μαθημάτων και δεν θα αλλάξει κάτι μελλοντικά δεδομένου ότι η Γαλλία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ.
  • Καλεί τους πτυχιούχους Paris13 - IdEF παρελθόντων ετών, που δεν υπέβαλαν αίτηση, να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΣΑΕΠ (νυν ΑΤΕΕΝ) για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τους.
  • Ενημερώνει τους πτυχιούχους ότι, αν χρειαστούν νομική βοήθεια μπορούν να αποτείνονται στην ειδική ομάδα Νομικών του IdEF.
Περισσότερες πληροφορίες για τις προκηρύξεις θα βρείτε εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: