Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για εφορία, ασφαλιστικές εισφορές

Τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.
Ειδικότερα όπως είπε:
  • Πρώτον, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμη 190 εκατομμύρια. Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί.
  • Δεύτερον, θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου. Και, μάλιστα, από το 2021. Στόχος, να ελαφρυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  • Τρίτον, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.
  • Και, τέταρτον, όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: