Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου: Δεν θα γίνουν παρελάσεις λόγω κορονοϊού

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, καθώς αναμένεται πίεση στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού τις επόμενες δέκα ημέρες. Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 25η Μαρτίου λόγω κορονοϊού όπως ανακόινωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι αναμένεται μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ τις επόμενες δέκα ημέρες και δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτικη παρέλαση στην Αθήνα με αυστηρή τηρηση όλων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
"Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα " πρόσθεσε. Άφησε επίσης ανοιχτό να παραστούν στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου ο Πρίγκηπας Κάρολος και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.
"Εχουμε μπροστά μας τουλαχιστον δέκα δυσκολες ημέρες ακόμη", είπε επίσης η κ. Πελώνη, επιβεβαιώνοντας την αναβολή του ανοίγματος της οικονομίας και επαναλαμβάνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης όταν έρθει η ώρα χαλάρωσης του lockdown θα είναι το λιανεμπόριο.
Στο ερώτημα εάν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας, απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για το Πάσχα, καθώς όλα θα εξαρτηθούν απο την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.
Η κ. Πελώνη εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι στα μέσα Μαϊου θα έχει δημιουργηθεί ένα πρώτο τείχος ανοσίας, καθώς αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι αυτό ειναι και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού. 
 
Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: