Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Λεφτά για την Εκκλησία, υπάρχουν…

Θετικά ανταποκρίθηκε ο πρωθυπουργός κ. Kυριάκος Μητσοτάκης (όπως αναφέρεται στο ekklisiaonline.gr) στο αίτημα της Εκκλησίας να στηρίξει οικονομικά της μητροπόλεις ώστε να πληρωθούν οι λαϊκοί οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έγινε δεκτό το αίτημα για οικονομική στήριξη “μέσω της μερικής συμβολής στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων, οι οποίοι είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το προσωπικό αυτό βοηθά ουσιαστικά στην επιτέλεση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Ιερών Ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απελύθη κατά το διάστημα αυτό”.
Το μέτρο αφορά την στήριξη των υπαλλήλων των μητροπόλεων οι οποίοι εργάζονται και καλύπτουν πάγιες ανάγκες (όπως πχ οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που, όμως, απολύονται…). Οι μισθοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων καταβάλλονται από τα έσοδα των εκκλησιών και από άλλες πηγές των μητροπόλεων, αλλά τώρα η Εκκλησία, επικαλούμενη “κεσάτια” λόγω της πανδημίας ζητάει να υπάρξει και εδώ χρήμα από το δημόσιο ταμείο.
Η λύση αυτή, σύμφωνα με την Εκκλησία, “κρίνεται απαραίτητη” καθώς εδώ και ένα χρόνο τα οικονομικά των μητροπόλεων έχουν μειωθεί, γεγονός όπως λέει που έχει ως αποτέλεσμα πολλές δράσεις να έχουν ανασταλεί ή να έχουν περιοριστεί σε ποσοστό 80%.
Μόνο που αυτή είναι μια κατάσταση που αφορά τους πάντες στην Ελλάδα των λαικών στρωμάτων, αλλά αυτοί, σε αντίθεση με την Ιεραρχία, δεν φαίνεται να έχουν την… θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη. 
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: