Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Μένουν στις εκκλήσεις προς ιδιώτες, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει

Στα λόγια έμεινε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ο κορονοϊός προελαύνει με την κατάσταση στην Αττική να είναι τραγική.
Κατά τη σημερινή ενημέρωση τόσο ο Βασίλης Κικίλιας όσο και ο Γιώργος Πατούλης περιορίστηκαν στο να κάνουν έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετέχουν στο ΕΣΥ για τις επόμενες εβδομάδες με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, υπολογίζεται ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο με ασθενείς Covid και αφού επανέλαβε τα μαθηματικά της κυβέρνησης περί αύξησης των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία, απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας.
«Θα μπορούσαν να εργαστούν για κάποιες μέρες εβδομάδες ή μήνα έως ότου η κατάσταση ομαλοποιηθεί είπε και πρόσθεσε ότι θα ανοίγονται με 2.000 ευρώ ανά μήνα και τις εφημερίες τους που μπορεί να φτάσουν στα επιπλέον 1.300 ανά μήνα. Οι ίδιοι εφόσον επιλέγουν θα μπορούν να καθορίσουν πόσες ημέρες και ποιες μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Υγεία ς τέλος είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί και έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση το 7,62% του πληθυσμού και το 3,64% με τις δύο δόσεις. Εντός τον επόμενων 10 ημερών θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα της Κατηγορίας Α’ και εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 65-69 και 70-74. Τον Απρίλιο αναμένονται 1.071.000 δόσεις και άλλες 90.000 έως τέλος Μαρτίου από την Pfizer.
«Πιέζουμε και διεκδικούμε περισσότερα εμβόλια. Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο θα μπορούμε να εμβολιάσουμε υπερπολλαπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας» κατέληξε ο Β. Κικίλιας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής επανέλαβε την έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς.
Έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και είπε ότι από χθες το βράδυ που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί.
Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: