Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Το Μαξίμου αφήνει υπόνοιες για τα πολιτικά φρονήματα των διαμαρτυρόμενων

Η Αρ. Πελώνη κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων κατά του lockdown και υποστήριξε ότι ο πολίτης που δέχθηκε ξυλοδαρμό ήταν του αντιεξουσιαστικού χώρου
Η κυβέρνηση όχι μόνο καλύπτει απολύτως την Αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, αλλά επιμένει σε ένα αφήγημα με αιχμές για τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών που δέχθηκαν αστυνομική βία, εμπλέκοντας ΣΥΡΙΖΑ, Κουφοντίνα και αρνητές κορονοϊού.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη παραδέχθηκε ότι οι εικόνες χθες στη Νέα Σμύρνη “μας ενόχλησαν όλους”, αλλά επέρριψε την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει “πλατείες νεοΑγανακτισμένων που εναντιώνονται στα μέτρα κατά του κορονοϊού” και ότι τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ερρίφθησαν στην περιοχή “δεν ήταν τυχαία”, “δεν θεωρούνται αυθόρμητα” και “δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά”, ενώ άφησε αιχμές και για συμμετοχή ατόμων που έλαβαν μέρος στη χθεσινή πορεία σε παλαιότερες διαδηλώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σημείωσε εξάλλου ότι: “Υπήρχαν επανειλημμένες καταγγελίες για φαινόμενα συνωστισμού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όχι μόνο χθες, αλλά και το προηγούμενο διάστημα. Αυτός ήταν και οι λόγος που βρισκόταν εκεί οι περιοριστικές δυνάμεις”.
Το Μαξίμου δια της εκπροσώπου κάλυψε απόλυτα και τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που άφησαν αιχμές για προηγούμενη δράση του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε χθες στην πλατεία, καθώς και το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πολίτη.
Άλλωστε η κεντρική γραμμή της ΝΔ εξαρχής ήταν πως η Αστυνομία ήταν που δέχθηκε επίθεση χθες από 40 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γνωστά για συμμετοχή και σε πορείες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η κ. Πελώνη επικαλέστηκε ότι δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τον ξυλοδαρμό ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση και σχολίασε: “Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, υπάρχει περιστατικό που διερευνάται και σε κάθε περίπτωση, πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα”.
Στο ερώτημα εάν δεν υπάρχει ευθύνη της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κ. Πελώνη παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη και στην έρευνα που έχει εξαγγελθεί.
Όσον αφορά στις δηλώσεις του Νίκου Αλιβιζάτου για ουσιαστική απενεργοποίηση της επιτροπής για την αστυνομική βία μετά τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη Νίκου Ινδαρέ, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι οι προτάσεις της επιτροπής υλοποιούνται σταδιακά και πως δεν μπορεί να βγαίνουν συμπεράσματα με δικαστηρια στα social media.
Ερωτηθείσα εάν περιλαμβάνεται στο νόμιμο εξοπλισμό το πτυσσόμενο γκλοπ που χρησιμοποίησε αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη, η κ. Πελώνη δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στην ΕΛΑΣ.
 
Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: