Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Για τον κύριο Μητσοτάκη που μας καλεί να «αφυπνιστούμε»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
, βγήκε σήμερα να απευθύνει μήνυμα, για να δηλώσει: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει».
Από προχθές που όλη η Ελλάδα είδε έναν άγριο ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις, στη Νέα Σμύρνη, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει, για να δηλώσει κάτι ανάλογο.
Από προχθές που οι βουλευτές του κυκλοφορούν στα κανάλια, για πούνε λίγο πολύ ότι ο άνθρωπος που ξυλοκοπήθηκε ήταν… ύποπτος – δίνοντας το όνομα του και τα πολιτικά του φρονήματα σαν κοινοί ρουφιάνοι – δεν θέλησε να βάλει ορισμένα πράγματα στη θέση τους.
Από προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του συνεχίζει την πολιτική της αστυνομοκρατίας, από το ΑΠΘ μέχρι κάθε γειτονιά της χώρας. Επιδιώκει να καλλιεργήσει τον φόβο και την καταστολή.
Σήμερα είδε μόνο ο πρωθυπουργός «θλιβερές εικόνες βίας»;
Σήμερα είδε μόνο ο πρωθυπουργός «τη ζωή ενός συμπολίτη μας να κινδυνεύει»;
Σήμερα μόνο είδε γεγονότα που πρέπει να «μας αφυπνίσουν»;
Σήμερα έσπευσε να δηλώσει «δυστυχώς κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας»;
Δεν θα περπατήσουμε στον ίδιο δρόμο με τον κύριο Μητσοτάκη, δηλαδή να μη μιλήσουμε σήμερα ενώ είχαμε μιλήσει προχθές. Ο απαράδεκτος σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού και τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους δεν είναι απλά καταδικαστέα. Είναι μέρος του προβλήματος που δημιουργεί η κυβέρνηση με την αστυνομοκρατία.
Σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν είδε κάτι πολύ σημαντικό:
Μια μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, η οποία δεν μπορεί να αμαυρωθεί ούτε από την καταστολή της αστυνομίας, ούτε από τον προβοκατόρικο ρόλο από ομάδες και ομαδούλες που, τελικά, βοηθούν την κυβέρνηση στον αυταρχισμό.
Σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, πήρατε μια μεγάλη απάντηση από χιλιάδες ανθρώπους που είπαν «ως εδώ» στην «άριστη» αστυνομοκρατία σας και την κατασκευή ενός αυταρχικού κράτους που θα ζητά από οποιονδήποτε να απολογηθεί χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα.
Το «επιχείρημα» του «γιατί έτσι γουστάρω» της κρατικής καταστολής δεν πρόκειται να περάσει.
Όσο για τα περί διχασμού; Εσείς και η κυβέρνηση σας διχάζετε, κύριε Μητσοτάκη, διότι στρέφεστε ενάντια στον «εχθρό λαό» όταν διεκδικεί δικαιώματα του. 
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: