Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 ερασιτεχνική - 2ος Όμιλος: Δόξα Μελισσίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας 0-0

Μέτριο το θέαμα στο ντέρμπι του Μελισσίου, σ' έναν αγώνα που όμως είχε πάθος, δύναμη και καλό ρυθμό κατά διαστήματα, χωρίς όμως τις πολλές ευκαιρίες και τα γκολ, που δίνουν προφανώς άλλο χρώμα σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική αναμέτρηση, με την τελική ισοπαλία μάλλον να αποδίδει δικαιοσύνη στις προσπάθειες των δύο ομάδων. 
Η Δόξα Μελισσίου είχε καλύτερη εικόνα σε όλη την αναμέτρηση, περισσότερη κατοχή και άκαρπη όμως υπεροχή σε μεγάλα διαστήματα, με τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας των πολλών και σημαντικών απουσιών πιο προσεκτικό, πιο μεθοδικό και κυρίως ρεαλιστή και προσανατολισμένο ανάλογα με την εξέλιξη και την έκβαση του αγώνα.
Καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο με τους Γκότση και Τζήμα να σουτάρουν άστοχα από πολύ καλές θέσεις μέσα από την περιοχή και στο δεύτερο αρχικά στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στην φάση που ο Γκότσης φεύγει μόνος απέναντι από τον Σαββουλίδη και ανατρέπεται εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Πέλλας να αποβάλλεται σωστά από τον κ. Κατεριάδη και επίσης στις καθυστερήσεις με την λανθασμένη απόφαση του Χωραφά όπως αποδείχθηκε, που μόνος πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή, αντί να σουτάρει προς το τέρμα, πάσαρε στο εκτεθειμένο Πισμισάκη, που υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ από τον 2ο βοηθό κ. Βασιλειάδη.
Για τους φιλοξενούμενους που λόγω των «ειδικών συνθηκών» είχαν πιο παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, τρεις οι αξιόλογες στιγμές σε όλο το 90λεπτο, δύο στο πρώτο ημίχρονο, αρχικά από κόρνερ του Μπουράκη, οι Λαμπρούδης και Τζιότζιος δεν βρήκαν την μπάλα σωστά μόνοι αμαρκάριστοι και σε απόσταση αναπνοής από το τέρμα των γηπεδούχων, κι έπειτα η προσπάθεια του Πλιόγκα μέσα από την περιοχή που δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε από ευνοϊκή θέση και μία στο δεύτερο, η κορυφαία των φιλοξενουμένων, με τον Θεοδωρούδη να προλαβαίνει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τον Μήτκα πριν ο επιθετικός της Πέλλας μπει με την μπάλα στα... δίχτυα μετά την εξαιρετική πάσα του Βουδούρη και την προσπάθεια του Πιτσάρη!
Το Μελίσσι το ζήτησε περισσότερο, είχε ενέργεια και τον έλεγχο όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί για αγώνα που κρέμεται σε μία κλωστή μέχρι το τέλος, δεν είχε όμως καθαρό μυαλό στις καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και για ακόμη μία αγωνιστική μοιραία έμεινε στην ισοπαλία (τρεις στους τέσσερις μέχρι τώρα αγώνες του). Η Πέλλα καλοστημένη μεσοαμυντικά, ψυχωμένη και παθιασμένη, γνώριζε ότι δεν ήταν το φαβορί στην σημερινή αναμέτρηση με όσα προβλήματα της προέκυψαν στην διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας και ότι θα έπρεπε με «αλχημείες» να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, με αντίπαλο ίσως την πιο αθλητική ομάδα της κατηγορίας. Πράγμα που έκαναν πράξη όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν περισσότερο ή λιγότερο σήμερα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Χαρπίδη, κι έτσι έφυγε αλώβητη από μια δύσκολη έδρα.
Χωρίς προβλήματα η διαιτητική τριπλέτα, με τους ποδοσφαιριστές να βοηθούν τα μέγιστα.
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα παίρνει «αμαχητί» το τρίποντο bonus εξαιτίας του υποβιβασμού της Καρυώτισσας και το Μελίσσι σ' ακόμη ένα δυνατό παιχνίδι φιλοξενεί το Μάνδαλο.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μελισσίου (Σερέτης): Δεληχατζής, Ασλανίδης, Θεοδωρούδης, Ξανθόπουλος, Βερβελές, Χατζηπαρασίδης, Κυζιρίδης (Χατζόγλου 76'), Παναγιωτίδης (Χωραφάς 57'), Τζήμας, Γκότσης, Πισμισάκης Ι.. Απόντες οι Ζούζουλας, Σαρρής.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Πιτσάρης (Μπρατσούδης 90'), Τζιότζιος, Λαμπρούδης, Πλιόγκας, Μπουράκης, Στάγκος, Μήτκας, Μακρίδης (Βουδούρης 60'), Κωνσταντινίδης (Καραμούζας 53'). Απουσίασαν οι Βογιατζής, Καμπούρης, Κούμπους Ηλιάδης, Αλευρούδης και οι μακροχρόνια απόντες Κατσαμακτσής και Ρέκος.
 
Αργότερα βίντεο με φάσεις από τον αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: