Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Τα παιδιά και τα «αποπαίδια» του ΕΣΥ και η... κυβερνητική «ασίστ» στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα! Αρνητικά όλα τα χθεσινά αποτελέσματα στην Πέλλα!

Ο διαχωρισμός συνεχίζεται κι από τα πιο επίσημα χείλη στο ΕΣΥ, αφού και ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να διαχωρίζει με εντολές, ΚΥΑ και ΦΕΚ τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, στέλνοντας στο «ταμείο» τους δεύτερους.. Τα «σιωπηρά» πρόστιμα, έτσι όπως τα αποκαλούν οι ανεμβολίαστοι τα 10ευρα των συνεχόμενων διαγνωστικών τεστ που τους έχουν επιβληθεί, καταβάλλοντας τον όβολο τους στα διάφορα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα φαρμακεία της επικράτειας, επιβαρύνοντας συν όλων των άλλων με επιπλέον «χαράτσια» τα οικογενειακά εισοδήματα.
Για τους εμβολιασμένους πολίτες η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 173 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 32.075 rapid test και ανευρέθηκαν 1005 θετικά (3.13%). Από τις 1005 περιπτώσεις, οι 512 αφορούν άνδρες και οι 493 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.64 έτη. Και στην Πέλλα, στην κεντρική πλατεία βρέθηκε χθες συνεργείο ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και στα αποτελέσματα του ελέγχου της μαζικής δειγματοληψίας που διενεργήθηκε, δεν βρέθηκαν θετικά σε σύνολο 63 τεστ! Αντίθετα 14 βρέθηκαν στα Γιαννιτσά σε 327 τεστ, κι ένα στην Σκύδρα σε 114 τεστ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: