Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Βάζουν σε lockdown το ΕΣΥ - Κόβονται αιφνιδιαστικά τα χειρουργεία

Η Μίνα Γκάγκα με εσωτερικό έγγραφο δίνει οδηγία στα νοσοκομεία να κόψουν τα τακτικά χειρουργεία έως και 80%
Στο καταστροφικό μέτρο της δραστικής μείωσης κατά 80% των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία καταφεύγει ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ώρα που χάνει τον έλεγχο της πανδημίας.
Σε εσωτερικό έγγραφο που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δίνεται οδηγία στα νοσοκομεία για τον περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως και 80%. Από τον περιορισμό εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία».
Σύμφωνα με την οδηγία, θα συνεχιστούν τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων κτλ).
Οδηγία για χειρουργεία
«Lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων Κόβονται τα χειρουργεία! Μετάφραση: Αν δεν θες να πεθάνεις περιμένοντας το χειρουργείο, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες!» αναφέρει η Δώρα Αυγέρη που έφερε στη δημοσιότητα το έγγραφο.
Η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 105 άνθρωποι.
Ανάρτηση Δώρας Αυγέρη
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχουν χαρακτηρίσει καταστροφική την αναστολή των χειρουργείων στο 80%. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου πρόσφατα δήλωσε ότι είναι ύποπτος χρηματισμού όποιος υπογράψει κλείσιμο χειρουργείων.
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη για την υγεία αποτελεί δημόσιο κίνδυνο
«Τη στιγμή που μέσα στον Νοέμβριο μετράμε ήδη 1.487 απώλειες συνανθρώπων μας η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με την Ιερά Σύνοδο και προχωράει σε ακύρωση προγραμματισμένων χειρουργείων», επισημαίνει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του
Την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημειώνοντας πως «Η εντολή της κ. Γκάγκα για αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων έως και 80% γκρεμίζει τα ψέματα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ».
Αναλυτικά, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρει:
Τη στιγμή που μέσα στον Νοέμβριο μετράμε ήδη 1.487 απώλειες συνανθρώπων μας η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με την Ιερά Σύνοδο και προχωράει σε ακύρωση προγραμματισμένων χειρουργείων.
Η εντολή της κ. Γκάγκα για αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων έως και 80% γκρεμίζει τα ψέματα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα προστατεύει τα υπερκέρδη των ιδιωτικών κλινικών και αρνείται να τις επιτάξει. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας είναι 2.500 λιγότεροι σε σχέση με το 2019 με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί να βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης.
Χθες μόλις είχαμε 112 σε μια μέρα και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη για την υγεία αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.
 
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: