Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Δήμος «ξεπουλά» μάθημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε ιδιώτες!

Σε τούτο τον τόπο οι κυβερνήσεις όλων των «αποχρώσεων» έχουν εκχωρήσει στους ιδιώτες από παραλίες και δάση, μέχρι λιμάνια, αεροδρόμια, ενεργειακές υποδομές και αρχαιολογικούς χώρους! Τα έχουν βγάλει όλα στα «σφυρί» ξεπουλώντας τη δημόσια υπηρεσία!
Εν έτη 2021 μια δημοτική αρχή έκανε ένα βήμα παραπέρα. Ο δήμος Πεντέλης αποφάσισε να εκχωρήσει σε ιδιώτες σχολικό μάθημα! Ναι! Σωστά διαβάσατε! Ο δήμος «ξεπουλάει» το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος για μαθητές του Λυκείου σε ιδιώτες για τα επόμενα 2,5 χρόνια!
Με μια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά προχωρά στην εκποίηση του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Λύκειο Μελισσίων. Η Διοίκηση του Δήμου ξεπουλά το μέλλον των παιδιών σε μια ιδιωτική εταιρία, έναντι του ποσού των 122.760 ευρώ! Τόσο κοστολόγησε η δήμαρχος και η παράταξή της το μάθημα και το μέλλον των παιδιών.
Στο σχετικό θέμα που έχει εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή μάλιστα, γίνεται αναφορά στο νόμο 3463/2006 που αναφέρει τη δυνατότητα των Δήμων για ίδρυση και λειτουργία κέντρων επαγγελματικού προσανατολισμού που όμως ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να υλοποιήσει και έτσι στρέφεται σε αναζήτηση αναδόχων. Η σύμβαση θα είναι 2ετών και 6 μηνών και το ύψος της θα είναι 122.760 ευρώ…
Ένας δήμος αξιοποιώντας το νομικό «οπλοστάσιο» που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ανοίγει το δρόμο για την παραχώρηση μαθημάτων του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος σε ιδιώτες! Η δημοτική αρχή σχεδιάζει λοιπόν να βάλει τις επιχειρήσεις μέσα στα σχολεία για να κάνουν «μπίζνες» παίζοντας με το μέλλον και τα όνειρα παιδιών και γονιών.
Ο δήμος Πεντέλης σε ρόλο «λαγού» προωθεί τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν «σχολεία πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων», τα οποία θα λειτουργούν με χορηγίες χωρίς σταθερή κρατική χρηματοδότηση και θα αποτελούν πρόσφορο πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους.
Το δρόμο φυσικά άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία με το νόμο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», που ψήφισε το καλοκαίρι στη Βουλή αποφάσισε να καταργήσει τις οργανικές θέσεις των υπηρετούντων στον Τομέα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των ΚΕ.Σ.Υ. διακόπτοντας για άγνωστο χρονικό διάστημα την παροχή υπηρεσιών Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσα από τις δημόσιες δομές.
Αυτή η επιλογή ανάβει σήμερα το «πράσινο φως» στους «πρόθυμους» δήμους για να παραχωρηθεί αυτή η διδακτική ενότητα σταδιακά σε ιδιώτες αναδόχους που στο μέλλον θα «σπρώχνουν» μαθητές σε ιδιωτικά κολέγια ή ιδιωτικά ΚΕΚ.
Ο δήμος Πεντέλης και η …«ανεξάρτητη» δήμαρχος του έρχονται να υλοποιήσουν μια άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις ευρωενωσιακές πολιτικές και τις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης.
Τα πάντα λοιπόν πωλούνται και αγοράζονται. Εμπορεύματα μαθήματα και παιδιά. Σε μια αγορά που πρώτα θα πουλά ακριβά τη γνώση και στην πορεία θα αγοράζει φτηνά την εργατική δύναμη της νέας γενιάς για να την συνθλίψει και αυτή μέσα στις μυλόπετρες της εκμετάλλευσης που εύηχα έχει «βαφτιστεί» …ανάπτυξη. Μια «ανάπτυξη» που αφορά μόνο την τάξη που γιγαντώνει τα κέρδη της τσακίζοντας δικαιώματα, μισθούς και εισοδήματα του εργαζόμενου λαού…
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: