Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Το φαινόμενο των «αρνητών» αθλητών

Σε θεωρητικό επίπεδο, υποτίθεται ότι ένας αθλητής θα πρέπει να προσέχει διπλά και τριπλά σε σχέση με τους συνομήλικούς του, όσον αφορά τον κορονοϊό. Οχι τίποτα άλλο, αλλά, σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικός, τότε χάνει τον αγωνιστικό του ρυθμό, τίθεται σε καραντίνα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και χρειάζεται τον διπλάσιο χρόνο για να επανέλθει στην ενεργό δράση, από τη στιγμή που, όντας σε απομόνωση, δεν δύναται να προπονηθεί. Παρά ταύτα, υπάρχουν «αρνητές» ποδοσφαιριστές/μπασκετμπολίστες σε όλες τις ομάδες, από τη «μικρότερη» μέχρι τη «μεγαλύτερη».
Με δεδομένο ότι οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες στο να βρεθεί ένας ανεμβολίαστος θετικός στον COVID-19 σε σχέση με έναν εμβολιασμένο, τον ανταγωνισμό που υφίσταται σε όλα τα αθλήματα, αλλά και το έμμεσο κέρδος των ομάδων, είναι μάλλον οξύμωρο να συμβαίνει, αλλά συμβαίνει. Και οι ομάδες σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μη μπορώντας να βγάλουν άκρη.
Κοτζάμ Μπάγερν και η μόνη της αντίδραση ήταν να διαρρεύσουν τα ονόματα των «αρνητών» Κίμιχ, Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Τσούπο-Μοτίνγκ και Κουιζάνς στη γνωστή εφημερίδα «Bild», προκειμένου να αυξήσει την εξωτερική πίεση μαζί με υπόνοιες περί προστίμου. Τα χέρια τους, ωστόσο, είναι επί της ουσίας δεμένα. Είναι προφανές ότι παρόμοια στατιστικά με αθλητές που αρνούνται να εμβολιαστούν υπάρχουν και στις ελληνικές ομάδες, οι οποίες προς τιμήν τους δεν έχουν διαρρεύσει διευθύνσεις και ονόματα, σεβόμενες το ιατρικό απόρρητο. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με τις ομάδες παγκοσμίως να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
 
Κώστας Μανωλιουδάκης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: