Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Γιο εργοστασιάρχη παρουσίασε ως παράδειγμα brain gain ο Μητσοτάκης

«Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα».
Το παραπάνω τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με νέους στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα τον Παύλο που επέλεξε να γυρίσει από τα ξένα και να εργαστεί στην Ελλάδα, καθώς βρήκε μια καλή δουλειά. Εκείνο που παρέλειψε να αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι ο Παύλος είναι ο γιος του εργοστασιάρχη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:
«Η έμφαση που δίνουμε στον πρωτογενή μας τομέα. Θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους, να είναι καλά καταρτισμένοι, να συνεργάζονται σε συνεργατικά σχήματα και ταυτόχρονα να επενδύουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους, είτε μιλάμε για αγρότες, είτε μιλάμε για κτηνοτρόφους. Το πώς θα επιστρέψουν νέα παιδιά από το εξωτερικό. Πώς θα φέρουμε πίσω τη γενιά του brain drain και θα την κάνουμε γενιά του brain gain. Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και έχουμε εδώ πέρα παραδείγματα: Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στα Γιάννενα ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε μία βιομηχανία. Έφθασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε γιατί τώρα πια, με τον ίδιο Πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, έχει στη χώρα του τις ευκαιρίες που του αξίζουν.
Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του. Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: