Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Εξεταστική για "Λίστα Πέτσα"… δίχως Πέτσα

Να μην κληθούν πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Με μόλις 18 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους δεν θα περιλαμβάνεται κανένα πολιτικό πρόσωπο, θα συνεχίσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την «Λίστα Πέτσα» και την κρατική χρηματοδότηση της δημοσκοπικής εταιρίας Opinion Poll. Αυτό αποφάσισε σήμερα η πλειοψηφία των 15 βουλευτών της Ν.Δ παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση κατέθεσε δεκάδες αιτήματα για κλήσεις μαρτύρων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονταν και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Στην λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο κατάλογος των μαρτύρων «κλείνει» με βάση τα όσα προτείνει η πλειοψηφία της επιτροπής. Παρά το γεγονός ότι νωρίτερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να καταθέσουν στην επιτροπή οι υπουργοί που έχουν την πολιτική ευθύνη για τα προγράμματα διαφημιστικής καμπάνιας για τον Covid 19 ύψους 42 εκατομμύριων ευρώ τα οποία διατέθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών που ζητήθηκε να καταθέσουν ήταν φυσικά ο Στέλιος Πέτσας, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο Βασίλης Κικίλιας πρώην υπουργός Υγείας κι ο Θόδωρος Σκυλακάκης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Αιτιολογώντας την απόφασή της η Κ.Ο της Ν.Δ επισημαίνει πως «με στόχο να προστατεύσει τη διαδικασία από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποπροσανατολιστικές προθέσεις που τελικά βλάπτουν την αναζήτηση της αλήθειας, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες που με την ιδιότητά τους μπορούν να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές που διερευνά η επιτροπή». Προσθέτει επίσης πως «ο κατάλογος των μαρτύρων εγκρίθηκε με πλειοψηφία, σε μια ανοιχτή διαδικασία που υπηρετεί με σεβασμό τα δικαιώματα της μειοψηφίας».
Έτσι η επιτροπή θα αρκεστεί στην κατάθεση της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αλ. Σκαναβή, τον εκπρόσωπο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο, τον εκπρόσωπο της εταιρίας Initiative Media Μιχάλη Γκάλγκο (της εταιρίας που είχε την ευθύνη της καμπάνιας). Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν: Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης , υπεύθυνου για την παραλαβή του έργου. Νόμιμοι Εκπρόσωποι των Εταιρειών TEMPO OPTIMUM MEDIA DIRECTION ( OMD) κ. Νικόλαο Σάββα και WAVEMAKER ΕΛΛΑΣ ΑΕ κα Αγγελική Βούλγαρη. Eκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας υπεύθυνος για την παραλαβή του Έργου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Α.Ε. (ΕNTERPRISE GREECE), Νόμιμος Εκπρόσωπος του κοινοπρακτικού σχήματος Εταιριών EDELMAN. Η Πρόεδρος τουτ ΣΕΔΕΑ κα Βαλέρια Τσάμη. Ο Πρόεδρος Ελεγκτικής Εταιρίας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών κοινής γνώμης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΥΤΕ κ.Αριστείδης Σωτηρόπουλος, Εκπρόσωπος της Opinion Poll και ΄΄ REPOSITION STRATEGY΄΄κ. Ζούπης. Ο Εκπρόσωπος της Vox Popular. Ο Εκπρόσωπος Bridging Europe. O Εκπρόσωπος της Common View. Eκπρόσωπος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: