Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα κατά κυβέρνησης: Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης επιφύλαξε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το κόμμα του για την Υγεία.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η πανδημία καλπάζει και ο λαός είναι απροστάτευτος, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού ως «άλλη μία αναμνηστική δόση στην κοροϊδία και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Παράλληλα, απέρριψε τα περί «πανδημίας ανεμβολίαστων», υπενθύμισε τη μείωση των χειρουργείων κατά 80% και υπογράμμισε ότι με τις αντιφατικές τοποθετήσεις της η κυβέρνηση προκαλεί σύγχυση και τροφοδοτεί με επιχειρήματα τους κάθε λογής αρνητές της πανδημίας, τους αντιεμβολιαστές. «Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Δημ. Κουτσούμπα:
⇒ Ξέρετε ότι με την πάροδο του χρόνου μαζί με την άμυνα του οργανισμού που εξαντλείται μετά τη 2η δόση του εμβολίου, εξαντλείται και η υπομονή του λαού μας. Συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι ότι έχουμε "πανδημία ανεμβολίαστων". Τι κι αν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο, αν και είναι πολύτιμο εφόδιο, από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πόσο μάλλον όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ανεπαρκέστατο, αν δεν συνδυαστεί με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές; Τι και αν ακόμα και σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού οι δείκτες της πανδημίας είναι υψηλότατοι;
⇒ Κηρύξατε πόλεμο στα fake news που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είστε όμως εσείς οι πρωταθλητές στη διασπορά ψευδών ειδήσεων!
⇒ Πριν λίγες μέρες, για τρίτη φορά, μειώσατε τα χειρουργεία κατά 80%, με ολέθριες συνέπειες για την υπόλοιπη νοσηρότητα και θνητότητα για να "αντέξει" το σύστημα Υγείας την πίεση, για να εξοικονομήσετε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό για την αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό. Μετά τη γενική κατακραυγή, προσπαθήσατε να το μαζέψετε άρον - άρον μετά, λέγοντας ότι "δεν σταματάει ένα ογκολογικό χειρουργείο". Αυτά τα λέτε τώρα που είναι Νοέμβριος. Τον Οκτώβριο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στις Επιτροπές των Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, άλλα έλεγε. Έλεγε ότι "είναι γεγονός ότι τα χειρουργεία σταμάτησαν και καρκινοπαθείς έχουν μείνει πίσω"! Και έχετε το θράσος να λέτε ότι είναι πολυτέλεια η χώρα μας να αναπτύξει τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ γιατί μετά την πανδημία θα είναι περιττές!!!
⇒ Φτάσατε στο σημείο, για να συγκαλύψετε τις ευθύνες σας για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, να λέτε ότι για την αυξημένη θνητότητα από Covid ευθύνεται ο τρόπος καταγραφής των θανάτων και ότι, αν ακολουθούσατε το σύστημα καταγραφής θανάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η θνητότητα θα εμφανιζόταν μειωμένη κατά 20%.
⇒ Λέτε ότι οι τακτικές δαπάνες για το υπουργείο Υγείας ανέρχονται στα 4,52 δισ. και είναι αυξημένες κατά 250 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021. Δεν λέτε όμως ότι το 2021, μεσούσης της πανδημίας, οι δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 572 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το 2020. Δηλαδή, η αλήθεια, που δεν τη λέτε, είναι ότι το 2022 προβλέπεται μείωση κατά 250 εκατομμύρια σε σχέση με τις δαπάνες του 2020!!! Και αυτό το παρουσιάζετε σαν αύξηση!
⇒ Είναι ψέματα ή αλήθεια ότι ζητάτε από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ακόμα και από ειδικευόμενους να κάνουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση, να αποκτήσουν δεξιότητες και τους βαφτίζετε εντατικολόγους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των βαρέως πασχόντων ασθενών;
⇒ Την ώρα που δεκάδες διασωληνωμένοι καθημερινά είναι στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, εσείς, αντί να επιτάξετε άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας, παζαρεύετε με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να κερδοσκοπούν την περίοδο της πανδημίας, αξιοποιώντας τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, γιατί -βλέπετε- το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου δεν κάνει διαλείμματα.
⇒ Αξιοποιήσατε την πανδημία για να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι ο κύριος παράγοντας για τη διασφάλιση της υγείας είναι η ατομική ευθύνη. Επιστρατεύετε σε αυτή την κατεύθυνση λαγούς, διάφορα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, οι οποίοι ζητάνε να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τα νοσήλιά τους!
⇒ Δεν είναι απλά ακραίες φωνές που ζητούν ποινές και τιμωρία σε όσους δεν συμμορφώνονται. Δεν είναι καινούργιο ζήτημα ούτε πρωτοτυπείτε. Στις ΗΠΑ οι εργοδότες ζητάνε από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους επιπλέον 200 ευρώ το μήνα ασφάλιστρα, αν θέλουν να ισχύει η ασφάλισή τους. Σε λίγο, αν δε σας σταματήσει κάποιος, θα ζητάνε χρήματα από τους καρκινοπαθείς, επειδή κάπνιζαν και από τους πολυτραυματίες επειδή δεν φορούσαν κράνος! Έτσι οικοδομείτε βήμα το βήμα μια κοινωνία ζούγκλας.
⇒ Χρεοκόπησε η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Πάνω από όλα όμως, χρεοκόπησε η πολιτική της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα των επιμέρους συνταγών αστικής διαχείρισης.
⇒ Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, αφού η πολιτική και τα μέτρα που διαμόρφωσαν αυτό το άθλιο και επικίνδυνο σύστημα Υγείας για τον λαό, τα παρουσιάζετε ως λύση. Δεν είναι ότι απλά διαστρέφετε την πραγματικότητα. Έχετε το θράσος να κομπάζετε για τα κατορθώματά σας, λες και ήταν προς όφελος του λαού!
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: