Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (0 - 0)1 - 2. Ανίκητο το «σύμπαν»!

Τι αν κατέβαλε τεράστια προσπάθεια καταθέτοντας σώμα, ψυχή και πάθος για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης που θα του εξασφάλιζε οριστικά την παραμονή. Ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας άξιος και στο ύψος της περίστασης, προσανατολισμένος, πειθαρχημένος και με καλή απόδοση για την εποχή και την δυσκολία του αγώνα, έχοντας το τρίποντο στα πόδια του για 85 λεπτά, τελικά δεν τα κατάφερε και μέσα σε 3 λεπτά (85'-88') στο τέλος της αναμέτρησης, έχασε ένα παιχνίδι που μέχρι εκείνο το σημείο φαινόταν δικό του, με όποιες διακυμάνσεις απόδοσης, υπεροχής και φάσεων είχαν οι δύο ομάδες σε όλη την διάρκεια.
Σ' αυτή την περίεργη και αναπάντεχη εξέλιξη, όχι μόνο του χθεσινού αγώνα όπως αυτός κυλούσε, αλλά και όλης της διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος, συνέβαλαν πολλοί παράγοντες είναι αλήθεια, που δυστυχώς κανένας απ' αυτούς δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων. Με το μέρος των γηπεδούχων, όχι με την έννοια της πλάγιας ή εξωαγωνιστικής βοήθειας, αλλά με αυτή που ταιριάζει σ' ένα δίκαιο και απόλυτα καθαρό πρωτάθλημα. Όμως δεν είναι της παρούσης να γίνει ονομαστική αναφορά σ' αυτούς, ίσως και για να μην τους δοθεί έτσι και μια μικρή υπεραξία που δεν την αξίζουν, έστω κι αν παίζουν διαχρονικά και ιδιαίτερα σήμερα, θεσμικό, παραγοντικό ή άλλο πολύ σημαντικό και ρυθμιστικό ρόλο στην λειτουργία και εξέλιξη του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Καιροσκόποι μέσα κι έξω από τα γήπεδα, παντελώς άσχετοι με το άθλημα που ξαφνικά βρέθηκαν, τους όρισαν ή τους επέλεξαν για κάποια υπεύθυνη θέση, παραγοντίσκοι που νομίζουν ότι είναι Μπαλτάκοι, Μαρινάκηδες, Μελισσανίδηδες, Αλαφούζοι και Σαββίδηδες και κινούν όλα τα νήματα ελέγχοντας τα πάντα, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες της κακιά στιγμής, εγωπαθείς, ματαιόδοξοι και υποκριτές, που με κάθε τους παράδοξη και παράλογη ενέργεια ή εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια, πληγώνουν το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο και αποτρέπουν ή ακόμη και απαγορεύουν με τις αλαζονικές συμπεριφορές τους, υγιώς σκεπτόμενους φίλους του αθλήματος να ασχοληθούν σοβαρά μ' αυτό και να το υπηρετήσουν. Αυτή είναι απλώς μια δημοσιογραφική προσέγγιση και άποψη, η παραγοντική μου είναι πολύ χειρότερη...
Στα αμιγώς αγωνιστικά οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι, το ήθελαν πολύ γνωρίζοντας ότι έχουν μπροστά τους έναν ακόμα τελικό από τους πολλούς του δευτέρου γύρου και μάλιστα μ' έναν πολύ ικανό και ισχυρό αντίπαλο, που προς τιμήν του δεν είχε καμία διάθεση να «χαριστεί», όπως φαίνεται να συμβαίνει με κάποια «περίεργα» αποτελέσματα σε αγώνες άλλων ομάδων (δεν βρεθήκαμε ουρανοκατέβατα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), το προσπάθησαν, το πλησίασαν, το άγγιξαν, το άξιζαν, αλλά τελικά δυστυχώς γι' αυτούς δεν το κατάφεραν και τώρα έχουν μπροστά τους έναν αγώνα χωρίς αύριο (χωρίς να ενδιαφέρονται για αποτελέσματα άλλων αγώνων και ομάδων), την επόμενη και τελευταία αγωνιστική στην Αξό με αντίπαλο την τοπική Νίκη. Οι φιλοξενούμενοι που έπαιξαν για ατομικούς, ομαδικούς ή άλλους λόγους τον δικό τους «τελικό», το διεκδίκησαν, το αξίωσαν με ζήλο, ένταση και πάθος, δεν το παράτησαν, δεν αδιαφόρησαν, ακόμη κι όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο και φαινόταν να εξαντλούνται και τα χρονικά περιθώρια για ανατροπή του εις βάρος τους αποτελέσματος. Αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί στο 68' από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ηλιάδη. Έτσι αρχικά στο 85' με τον Καράμπελα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και βρήκαν άμεσα και την ολική ανατροπή τρία λεπτά αργότερα με τον Χατζηστεφάνου, εκμεταλλευόμενοι και το ψυχολογικό σοκ των γηπεδούχων από την ισοφάριση και την σωστή βάση κανονισμών αλλά «υπερβολική» για την κρίσιμη εξέλιξη του αγώνα και κυρίως του πρωταθλήματος αποβολή στο 87' με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κούμπου. Στον φτωχό για την κρισιμότητα των στιγμών και του αγώνα χρόνο των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο ρέφερι, δεν άλλαξε τίποτα με την νίκη να εξασφαλίζει και μαθηματικά την 2η τιμητική θέση στους φιλοξενούμενους και τους γηπεδούχους με την πίκρα της άσχημης εξέλιξης των τελευταίων λεπτών, να παρατείνουν την αγωνία της παραμονής για την τελευταία αγωνιστική.
Μέτρια και χωρίς σοβαρή ενσυναίσθηση για την περίσταση η διαιτητική τριπλέτα, με αμφισβητούμενες στην επιεικέστερη των περιπτώσεων αποφάσεις, που καθόρισαν εν πολλοίς την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις 
 





Βίντεο με φάσεις και γκολ αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: