Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Καταγγελία για απόφαση ΔΣ ΣΥΛ.Υ.ΠΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ενάντια στην κήρυξη απεργίας-αποχής σχετικά με το Ν. 5021/2023

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛ.Υ.ΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την απόφαση του προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδας, να καταψηφίσει την πρόταση για κήρυξη απεργίας-αποχής όλων των μελών του Συλλόγου, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μονίμων και ΙΔΑΧ από τα καθήκοντα που σχετίζονται με την εφαρμογή του Ν. 5021/2023 για την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ.
Η παράταξη του ΑΡΜΕ, με το από 27.4.2023 αίτημά προς το προεδρείο του Συλλόγου, ζήτησε την άμεση σύγκληση του ΔΣ, με μοναδικό θέμα την πρόταση για λήψη απόφασης απεργίας- αποχής από τα καθήκοντα του Ν. 5021/2023.
Μετά από την παραπάνω πίεση το προεδρείο αναγκάστηκε να συνεδριάσει στις 2 Μαΐου 2023.
Κατά την συνεδρίαση εκθέσαμε για άλλη μια φορά την άποψή μας ότι είναι εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία η λήψη απόφασης για αποχή απεργία, αφού μεγάλη κατηγορία συναδέλφων, όπως αρχαιοφύλακες, διοικητικοί, μηχανικοί κ.α., δεν καλύπτονται από την απεργία –αποχή, που έχει ήδη προκηρυχτεί από το κοινό συντονιστικό των Πρωτοβαθμίων Σωματείων του ΥΠΠΟΑ (ΕΝΝΙΑΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ, ΠΕΣΑ, ΠΑΣΥΠΑΤΕ, ΣΕΑ), τα μέλη των οποίων καλύπτονται σε όποια υπηρεσία της χώρας και αν υπηρετούν.
Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., το Προεδρείο που αποτελείται από μέλη της παράταξης της ΔΗΣΥΠ, καταψήφισε την πρόταση και με 4 ψήφους κατά, πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία, ενάντια στην απεργία-αποχή, με αποτέλεσμα τα μέλη του συλλόγου να μένουν ακάλυπτα και εκτεθειμένα, με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου.
Για ακόμη μια φορά η πλειοψηφία του Συλ. Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού Β. Ελλάδας, γυρνάει την πλάτη στους συναδέλφους, αφού τηρεί διαχρονικά την στάση της σιωπής νεκροταφείου, για να μην διαταράξει την ησυχία της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, συμπορευόμενη με την στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.
Άλλωστε χρόνια τώρα η πλειοψηφία του ΔΣ αποδέχεται το ρόλο του χειροκροτητή της εκάστοτε κυβέρνησης και έχει μετατρέψει το σύλλογο σε μακρύ χέρι της διοίκησης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο, τον εμπαιγμό και την απαξίωση, τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΥΛ.Υ.ΠΟ.
Καλούμε:
➱το προεδρείο του Δ.Σ. του ΣΥΛ.Υ.ΠΟ. να συγκαλέσει νέο Δ.Σ. και να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του που αφήνει εκτεθειμένη μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων-μελών του συλλόγου, που δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά.
➱να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ.
 
Νίκος Τσιγάρας, εκλεγμένος με την Παράταξη του Ανεξάρτητου Ριζοσπαστικού Μετώπου (ΑΡΜΕ)
Μέλος του ΣΥΛ.Υ.ΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ και μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ –ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: