Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 0)4 - 0. Τόσο μπόρεσε, τόσο άντεξε...

Αν και το πάλεψε, άντεξε και έβαλε δύσκολα στην πίεση και την επιθετικότητα των γηπεδούχων για περίπου 55 λεπτά αγώνα, τελικά υπέκυψε φυσιολογικά στην πληρότητα, την ποιότητα και την ανωτερότητα του καλύτερου σήμερα αντιπάλου του.
Μπορεί να ήταν και τυχερός στις 3-4 ιδιαίτερα καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, εντούτοις ο ελλιπέστατος σήμερα Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (με 7 εν δυνάμει βασικές απουσίες!!!) παρότι παθητικός και χωρίς την δημιουργία της παραμικρής ευκαιρίας σ' αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν αγωνιστικός και ικανός να ανταπεξέλθει, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις και οι περιορισμένες λύσεις τόσο σε 11άδα όσο και σε αποστολή που σήμερα είχε διαθέσιμες για ένα μεσοβδόμαδο εξ αναβολής παιχνίδι και μάλιστα με την καλύτερη και πιο πληθωρική ομάδα της κατηγορίας. Μονόλογος επιθετικός των γηπεδούχων από το ξεκίνημα, όμως η σωστή και πειθαρχημένη μεσοαμυντική τακτική, μαζί με την πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας (η 6η απόκρουση πέναλτι την φετινή σεζόν, αυτή τη φορά σε εκτέλεση του Ταουσιάνη στο 30'!), περιόρισε και απέτρεπε σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους πληθωρικούς, ταχύτατους και επικίνδυνους επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά στην εικόνα του αγώνα, παρά μόνο ίσως το πιο ουσιαστικά σε τέτοια παιχνίδια, που ήταν η αποτελεσματικότητα και οι πολλές εναλλακτικές λύσεις των γηπεδούχων που τους βοήθησαν τόσο σε φρεσκάδα, όσο και σε διαχείριση στην εξέλιξη, που μαζί με τον παράγοντα τύχη στις πολύ καλές φάσεις που δημιούργησαν μπροστά στο τέρμα του Παναγιωτόπουλου, τους έδωσαν και την ευχέρεια να πετύχουν τέσσερα τέρματα και να φτάσουν τελικά σε μια άνετη επικράτηση. Η όποια αντίδραση του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά το 1ο και 2ο γκολ του Απόλλωνα που ανέβασε τις γραμμές του πιο ψηλά, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να του δώσει και την ψυχολογική ώθηση να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μοιραία το τελικό σκορ βρήκε τον γηπεδούχο να πανηγυρίζει ακόμη μία νίκη προς τον τίτλο και τον φιλοξενούμενο, να μετράει περισσότερες «πληγές» από την υπερπροσπάθεια και την ταλαιπωρία σε μια δύσκολη μέρα για κάθε ερασιτεχνική ομάδα και σε ένα βαρύ γήπεδο, στον ήδη «πληγωμένο» αγωνιστικό κορμό του.
Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Γαβριηλίδης (55'), Καράμπελας (68') και Πρασσάς (76', 88'). Ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους σε σουτ του Τζήμα.
Οι δύο διαιτησίες στους αγώνες με αντίπαλο τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, η σημερινή κι αυτή του πρώτου γύρου, αποτελούν σημείο θετικής αναφοράς στους φετινούς αγώνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας.
Οι δύο προπονητές κ.κ. Βοτάρης και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους εξής ποδοσφαιριστές:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: