Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Γάμος ομοφύλων: Ομόφωνο «όχι» από την Ιεραρχία της Εκκλησίας

Σχεδόν πέντε ώρες χρειάστηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.
Η Ιεραρχία συνεδρίασε με εισήγηση του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος είναι πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής της εκκλησίας. Στην εισήγησή του ανέφερε ότι πολιτεία και εκκλησία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και επισήμανε ότι όποια ζητήματα υπάρχουν λύνονται με νομική ρύθμιση στο σύμφωνο συμβίωσης.
Μάλιστα αναφέρεται πως συστάθηκε τριμελής επιτροπή για σύνταξη κειμένου που θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα διαβαστεί στους ναούς, η οποία αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδας και Κομοτηνής.
Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.
Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά την παρέμβασή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε τους μητροπολίτες να τοποθετηθούν με σύνεση επί του συγκεκριμένου πλαισίου, που έθεσε ο Μεσογαίας, ζητώντας να μην επαναληφθούν στη συνεδρίαση τα όσα έχουν πει οι ιεράρχες δημοσίως, διότι δεν έχει νόημα να ειπωθούν τα ίδια και τα ίδια.
Στη συνεδρίαση ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: