Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

«Άκυρο» από κυβέρνηση στην πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα

Το Μαξίμου επισπεύδει την κατάθεση του επικείμενου ν/σ, ενώ βάζει «πάγο» στα περί δημοψηφίσματος, το οποίο θέλει ο αρχιεπίσκοπος
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται τελικά να γίνει γνωστό το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκειμένου οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσουν να ζημιώνουν την εικόνα της.
Στο μεταξύ ξέσπασε νέος «πονοκέφαλος» για το Μαξίμου ύστερα από τις σημερινές ρατσιστικές δηλώσεις του Ιερώνυμου, ο οποίος παρέπεμψε μεν στην σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας την Τρίτη αλλά είπε: «Γιατί να μη γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έριξε «άκυρο» στον αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως «τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεγκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά» πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ. Βέβαια έσπευσε να διαβεβαιώσει για τον απόλυτο σεβασμό της κυβέρνησης στην Εκκλησία και όλες τις απόψεις.
Νωρίτερα, o πρωθυπουργός επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomerg την επίσπευση των διαδικασιών λέγοντας ότι σχέδιο νόμου «θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».
Τέλος, ισχυρίστηκε χαρακτήρισε «υγιή» διάλογο το ρήγμα, που έχει προκληθεί στη δεξιά παράταξη. «Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε.
«Δημοψήφισμα για το γάμο ομόφυλων» θέλει ο Ιερώνυμος
Σταθερά ομοφοβικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που υποστήριξε σήμερα, από τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, πως θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο έχει προκαλέσει ρωγμές στην κυβέρνηση.
Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου παρέπεμψε στη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας την Τρίτη, όπου «θα ακουστεί η επίσημη» άποψή της προσθέτοντας ότι «σε τέτοια θέματα ούτε ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του. Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας».
ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τις αποφάσεις της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου των ομοφύλων, διότι «σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να πάρει θέση μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο πρωθυπουργός».
Ωστόσο, ουσιαστικά η απάντησή του ήταν για ακόμα μία φορά ρατσιστική, καθώς διερωτήθηκε πως αν ο καθένας έχει το δικαίωμα διαστρέφει την «κοινωνία και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;»
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ιερώνυμος ισχυρίστηκε ότι το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί για «να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί.
«Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια» ανέφερε.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: