Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Google: Εγκαινιάζει νέο εργαλείο αναζήτησης στα Android

Σημαντική αναβάθμιση για το Google Search για επιλεγμένα, αρχικά, Android smartphones, εγκαινιάζει η Google.
Ο λόγος για το «Circle to Search». Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κυκλώσουν απλώς ένα στοιχείο στην οθόνη του τηλεφώνου τους, να πατήσουν ένα κουμπί και να λάβουν αμέσως σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης από το Google για αυτό που κύκλωσαν.
Αρχικά, η λειτουργία αυτή λανσάρεται σε πέντε smartphones, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Galaxy S24 της Samsung και των Pixel 8 και 8 Pro της Google, με σχέδια επέκτασής της και σε άλλες high-end συσκευές Android στο μέλλον.
Σε αντίθεση με το Google Lens, το Circle to Search λειτουργεί απευθείας στο UI της συσκευής, εξαλείφοντας την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών. Οι χρήστες μπορούν να το ενεργοποιήσουν με ένα παρατεταμένο πάτημα του home button ή κρατώντας της λαβής πλοήγησης, ανάλογα με το αν έχουν ενεργοποιημένα τα gestures ή οχι.
Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί και μέσω άλλων χειρονομιών. Αν συνομιλείτε σε μια εφαρμογή μηνυμάτων με έναν φίλο σας για ένα εστιατόριο, μπορείτε απλά να πατήσετε το όνομα του εστιατορίου για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Ή θα μπορούσατε να σύρετε μια σειρά λέξεων για να μετατρέψετε αυτή τη σειρά σε αναζήτηση, εξηγεί η εταιρεία, όπως ο όρος «thrift flip» που εμφανίζεται όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο YouTube Shorts για το thrifting, όπως δείχνει ένα άλλο παράδειγμα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: