Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Ολυμπιακός Γαλατάδων (2 - 0)2 - 1. Κρατάει την σημαντική νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου...

Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας από τα παλιά σήμερα κυρίως στο πρώτο μέρος, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στις επιτυχίες και να πάρει μια δίκαιη και σημαντική βαθμολογικά αλλά περισσότερο ψυχολογικά νίκη, με αντίπαλο τον «μεταλλαγμένο» από τον πρώτο γύρο Ολυμπιακό Γαλατάδων, που όσο προχωράει το πρωτάθλημα, λογικό είναι να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς σε κάθε γήπεδο. Ο πολύ δυνατός και ψυχρός αέρας, ανασταλτικός παράγοντας για την παραγωγή και δημιουργία πιο ποιοτικών επιθετικών πρωτοβουλιών και για τους δυο αντιπάλους και ειδικότερα για τους γηπεδούχους, που είχαν τα ηνία της αναμέτρησης.
Μπορεί το τελικό σκορ να «φωτογραφίζει» δυσκολίες και ρευστότητα, εντούτοις η εικόνα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική, με τους γηπεδούχους πολύ καλύτερους και κυρίαρχους σε όλη την αναμέτρηση έστω και με πιο «σβηστή» αγωνιστική εικόνα σ' ένα αρκετά μεγάλο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου και τους φιλοξενούμενους που εμφανώς κι από την άποψη του ρόστερ αλλά και της τακτικής προσέγγισης να βρίσκονται σε μεταβατικό αγωνιστικό στάδιο, σε παθητικό ρόλο και ακίνδυνους επιθετικά.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, επιθετικά και πιεστικά από το ξεκίνημα και κατάφεραν να κλείσουν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, που δέχονταν τις επιθέσεις από κάθε πλευρά και με κάθε τρόπο, αλλά με σύμμαχο την τύχη μαζί με την αστοχία και την «επιπολαιότητα» σε κάποιες περιπτώσεις στις τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Πέλλας, κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους απαραβίαστη για τα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα. Το τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου όμως έμελλε να είναι το πιο παραγωγικό για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας και τον πιο επώδυνο για τον Ολυμπιακό Γαλατάδων, αφού οι γηπεδούχοι με δύο τέρματα αρχικά του Βογιατζή (40') και λίγο αργότερα σχεδόν με την λήξη ημιχρόνου του Εμμανουηλίδη (45'), πήραν σημαντικό προβάδισμα νίκης. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δε κατέγραψαν καμία σοβαρή επικίνδυνη φάση και ευκαιρία μπροστά στο τέρμα του Παναγιωτόπουλου...
Και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα δεν ήταν και πολύ διαφορετική, με τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, αλλά όχι την ένταση και την δημιουργικότητα του πρώτου μέρους, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Γαλατάδων που έβγαλε μια σχετική αντίδραση ανεβάζοντας λίγο τις γραμμές, αλλά όχι ιδιαίτερα φιλόδοξα αφού με δυσκολία πλησίαζε την περιοχή της Πέλλας, με αποτέλεσμα και πάλι να μην απειλεί ουσιαστικά, παρά μόνο με κάποια ελάχιστα σουτ μακρινής και μέσης απόστασης που χρειάζονταν πολύ ειδικότερες συνθήκες από τον δυνατό αέρα, για να προβληματίσουν τον Παναγιωτόπουλο. Η μείωση του σκορ ήρθε για τον Ολυμπιακό σε μια ωραία αντεπίθεση και ιδανικό τελείωμα του Μίσκου Β. (70'), αλλά κι αυτό δεν φαινόταν αρκετό με την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Πιο κοντά στο τρίτο γκολ η Πέλλα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε μετά το γκολ, παρά στην ισοφάριση οι Γαλατάδες. Το τελικό σφύριγμα βρήκε απόλυτα δίκαια νικητές τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους με νέο προπονητή και με έμπειρες χειμερινές μεταγραφικές προσθήκες οι οποίες σήμερα δεν ήταν διαθέσιμες, να ψάχνουν στα επόμενα παιχνίδια τους πολύτιμους βαθμούς της παραμονής.
Εύκολο σχετικά παιχνίδι για την διαιτητική τριπλέτα, που βοηθήθηκε κι από την άψογη συμπεριφορά όσων ποδοσφαιριστών αγωνίστηκαν κι από τις δύο ομάδες.
Οι δύο προπονητές κ.κ. Αμπιντίν και Αντωνάς είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους εξής ποδοσφαιριστές:
Βίντεο με φάσεις και γκολ αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: