Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Στον πάτο της ευρωπαϊκής λίστας των «ευτυχισμένων» η Ελλάδα

Τρίτη από το τέλος στη λίστα με τους πιο «ικανοποιημένους» κατοίκους της Ε.Ε. η Ελλάδα. Προτελευταία η Γερμανία και τελευταία η Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Οι κάτοικοι της Αυστρίας παρουσιάζονται οι πιο ευχαριστημένοι από την ποιότητα της ζωής τους μεταξύ των πολιτών κρατών της Ε.Ε. Η έρευνα της Eurostat αφορά ευρήματα του 2022.
Σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου ικανοποιημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι), οι Αυστριακοί τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας, αφού συγκεντρώνουν βαθμολογία 7,9 πόντων, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος τοποθετείται στους 7,1 πόντους.
Συνολικά, σε 18 από τις 27 χώρες της Ένωσης η γενική ικανοποίηση των πολιτών ήταν υψηλότερη ή στα ίδια επίπεδα με τον μέσο όρο, με τις χώρες Φινλανδία, Πολωνία και Ρουμανία (7,7 πόντοι) να ακολουθούν την Αυστρία, ενώ λίγο χαμηλότερα στη λίστα εμφανίζονται το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες (7,6 πόντοι).
Οι Ιταλοί υπερβαίνουν ελάχιστα τη μέση τιμή (7,2 πόντοι), η Ισπανία βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο, ενώ λίγο χαμηλότερα εμφανίζονται οι Γάλλοι (7 πόντοι).
Η Ελλάδα τοποθετείται στην τρίτη θέση από το τέλος με 6,7 πόντους ικανοποίησης. Στον πάτο της λίστας βρίσκεται η Βουλγαρία με 5,6 πόντους και ακολουθεί η Γερμανία (6,5 πόντους).

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: