Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Σημαιοφορίδης για τα παράβολα των ερασιτεχνών στην ΕΠΟ: «Ομάδα έπεσε κατηγορία από αυτό»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Λάκης Σημαιοφορίδης και μίλησε για το θέμα που υπάρχει με τα «τσουχτερά» παράβολα στην ΕΠΟ σχετικά με τις υποθέσεις ερασιτεχνικών ομάδων.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σημαιοφορίδης δήλωσε: «Αυτό με τα παράβολα στην ΕΠΟ προσφυγόντων ποδοσφαιριστών προπονητών κλπ. για τη Super League 1 και τη Super League 2 και γενικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ΟΚ. Όμως άμα δει κανείς τα παράβολα που πρέπει να πληρώνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά θα εκπλαγεί. Απορώ πως τόσα χρόνια δεν έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα που σε μία εποχή με οικονομική ένδεια, σωματεία διαλύονται γιατί οι ρομαντικοί πρόεδροι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιριστής που λύθηκε το συμβόλαιο και θέλει να ενταχθεί σε ερασιτεχνική ομάδα πρέπει να προσφύγει στην ΕΠΟ και να πληρώσει και 500 ευρω. Προπονητής με δίπλωμα UEFA Β για να προπονεί ερασιτεχνικές ομάδες, υποχρεώθηκε να πληρώσει 800 ευρώ. Πρέπει να μπουν στην ατζέντα αυτά τα ζητήματα και μίλησα με έναν από τους ικανούς προέδρους Ενώσεων και είπε θα κάνει έκθεση και σύντομα θα υπάρχει συνέλευση για τα οικονομικά της ΕΠΟ και θα εντάξει και αυτό το ζήτημα. Γιατί αυτό είναι τεράστιο θέμα για τους ερασιτέχνες γιατί οδηγεί σε αρνησιδικία.
Σε μια περίπτωση είχε δυο σωματεία που κινδυνεύαν με υποβιβασμό, το ένα είχε τα χρήματα για το παράβολο και το άλλο όχι. Και τελικά αυτό που δεν είχε τα χρήματα για το παράβολο τελικά έπεσε κατηγορία».

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: