Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Αγώνας Παλαιμάχων: Πέλλα - Νέα Πέλλα (2-3)2-4

Μη μου ξυπνάς το παρελθόν... Σ' έναν αγώνα ντέρμπι που θύμισε κάτι απ' τα παλιά, οι παλαίμαχοι Πέλλας και Νέας Πέλλας επανέφεραν στην μνήμη μας εικόνες του παρελθόντος. Όμορφα γκολ, ωραίες ενέργειες, νεύρα, διαμαρτυρίες, αποχωρήσεις και αρκετός κόσμος στις εξέδρες, είναι η σύντομη περίληψη απ' όσα παρακολουθήσαμε σήμερα στο γήπεδο. Η Νέα Πέλλα εκμεταλευόμενη το καλό της πρώτο ημίχρονο, κατάφερε και πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-4.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Νέα Πέλλα να έχει καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερη κατοχή και να φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή της Πέλλας. Ευτύχησε να έχει και μπασκετική ευστοχία, αφού στις τέσσερις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, σκόραρε τις τρεις! Στις δύο απ' αυτές κατάφερε να κρεμάσει το εκτεθειμένο αμυντικά Μπρατσούδη, ενώ το δεύτερο επέφερε και τις διαμαρτυρίες της Πέλλας, αφού ο σκόρερ ήταν μόνο ακάλυπτος πίσω από την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Τα γκολ της Πέλλας πέτυχε ο Μπουράκης Ν., με το πρώτο να είναι και το θεαματικότερο του αγώνα, με δεξιό βολ πλανέ ύστερα από σέντρα ακριβείας από δεξιά. Έτσι το ημίχρονο τέλειωσε με 2-3, με την Πέλλα να πληρώνει την κακή της μεσοαμυντική λειτουργία.
Στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν, με την Πέλλα να παίρνει το έλεγχο, να δημιουργεί αλλά και να χάνει πολλές ευκαιρίες κυρίως λόγω έλλειψης αλτρουισμού, με κορυφαία αυτή στην κεφαλιά του Αλευρούδη που χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Περισσότερες και πιο έντονες οι διαμαρτυρίες στο δεύτερο ημίχρονο για την «εκνευρισμένη» Πέλλα προς τον διαιτητή για τον πλημμελή έλεγχο των οφσάιντς, κάτι που ανάγκασε τον ρέφερι σε απόχωρηση από το γήπεδο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Μέχρι το τέλος με δεδομένη την απουσία διαιτητή, η υπόδειξη παραβάσεων εναποτέθηκε στην καλή θέληση των δύο ομάδων, η οποία όμως ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει. Η Νέα Πέλλα στις ελάχιστες «σοβαρές» επισκέψεις της στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε και 4ο τέρμα, σφραγίζοντας έτσι την νίκη της. Λίγο πριν είχε ακυρωθεί γκολ των φιλοξενουμένων, με την σύμφωνη γνώμη όλων ως οφσάιντ.
Το τελικό σκορ 2-4 δεν ανταποκρίνεται στην συνολική εικόνα των δύο ομάδων, αφού το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο απ' ότι αυτό το σκιαγραφεί. Με την λήξη δεν σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες
Η ομάδα μας απείθαρχη τακτικά στο πρώτο, αλλά με το γνωστό πλέον σύστημα κάθε χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο "φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες", αντέστρεψε και βελτίωσε την εικόνα της.
Καλύτεροι από την ομάδα μας οι Μπουράκης Ν., Δεληλάμπου, Μουρούνογλου και Αβράαμ στο δεύτερο ημίχρονο όταν πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.
Έπαιξαν: Μπρατσούδης Ν., Αβράαμ Θ., Αλευρούδης Τ., Μπουμπούσης Σ., Καραγιάννης Χ., Δεληλάμπου Στ., Κατσαβός Δ., Μάζνης Λ., Μουρούνογλου Γ., Μπουράκης Ν., Μπουράκης Η., Τσιμπουκτσάκης Σ., Μπαλάσκας Χ., Νετούδης Στ.

  • Χωρίς προπονητή στο πάγκο και οριακή αποστολή, μάλλον οι φιλοδοξίες μας για μια νίκη σε αγώνα παλαιμάχων περιορίζονται σημαντικά.
  • Οι πολλές διαμαρτυρίες της Πέλλας με ή χωρίς διαιτητή, είχε εκφραστές τους Αβράαμ, Δεληλάμπου και Μπουράκη Ν. και αποδέκτες τον διαιτητή όσο αγωνίσθηκε, αλλά και τους αντιπάλους παλαιμάχους της Νέας Πέλλας.
  • Η κακή αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, η μέτρια απόδοση του Μπρατσούδη που τραυματίσθηκε(ψυχολογικά) και αντικαταστάθηκε, καθώς και το ότι "είμασταν πάντοτε ψυχάρες μα δεν αλλάζαμε μπαλιές" στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν οι αιτίες της σημερινής ήττας.
  • Το γήπεδο μας χρειάζεται επειγόντως ανακατασκευή τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην περίφραξη που αποτελεί κίνδυνο για μικρούς και μεγάλους αθλούμενους και φιλάθλους, αν θέλουμε την επόμενη αγωνιστική σεζόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αξιοπρεπώς. Μένει να δούμε αν τις επόμενες μέρες γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις των αρμοδίων για συντήρηση-αποκατάσταση...
  • Με ευχές και του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες και υγιείς σ' έναν ακόμα αγώνα παλαιμάχων, κλείνει το ρεπορτάζ του σημερινού αγώνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: