Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Βρώμικο» παρασκήνιο στο κλείσιμο ψηφοδελτίων των δημοτικών συνδυασμών στην Πέλλα - Ίντριγκες, δολοπλοκίες, «παιδομάζωμα», εκβιασμοί, ρουσφέτια και «χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη»…

     Όλοι οι συνδυασμοί έχουν κατατεθειμένα και «ετοιμοπόλεμα» πλέον τα ψηφοδέλτια για την μάχη των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε περίπου δυο βδομάδες. 
     Στην Πέλλα αλλά και σε ολόκληρο το δήμο μας φυσικά, τα περισσότερα «ενισχύθηκαν» ή ολοκληρώθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Κι αυτό βέβαια δεν είναι αθέμιτο ή καλύτερα είναι το «φυσιολογικό», αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αφού απαιτείται σχεδόν πάντα μεγάλος αριθμός υποψηφίων, ενώ και οι υποψηφιότητες δεν προσφέρονται αυθόρμητα και απλόχερα από τους δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα «συγκρατημένους» και «ανενεργούς» συνδημότες μας. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και το «πολιτικό ανοσιούργημα» Ραγκούση ο "Καλλικράτης", ο «φονέας» των τοπικών κοινωνιών και κοινοτήτων, που απαιτεί υπερβολικό και τις περισσότερες φορές παράλογο αριθμό υποψηφίων.
     Και σ' αυτό το «καλλικρατικό έγκλημα», ήρθε στο τέλος να προστεθεί και η «χειρουργική» εγκύκλιος Μιχελάκη, που έδινε «φωτογραφικά» την «ευχέρεια» στους «καθεστωτικούς» συνδυασμούς(οι αφελείς μόνο δεν το καταλαβαίνουν) να διπλασιάσουν αυτόν τον αριθμό, ώστε να «μπλοκάρουν» κάθε άλλη υγιή, ανανεωτική και προοδευτική αυτοδιοικητική απόπειρα, που θα ήθελε να ταράξει τα «νερά» και να ανατρέψει το «άρρωστο», το παλιό, το φθαρμένο, το διεφθαρμένο, το «βολεμένο» και το κατεστημένο στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
     Όμως από την κατάρτιση ψηφοδελτίων με κάθε θεμιτό μέσο και τρόπο που λίγο πολύ όλοι αναγνωρίζουμε, μέχρι τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, την πίεση και την χειραγώγηση, τον εκβιασμό και την απειλή, καθώς και τις ντροπιαστικές προεκλογικές υποσχέσεις για ρουσφέτια και βολέματα, υπάρχει τεράστια διαφορά κυρίως ηθικής τάξης, όταν όλη σχεδόν η κοινωνία μας έχει υποστεί τα πάνδεινα από την αιματηρή κυβερνητική πολιτική και την συμπλέουσα μ' αυτή απαξιωτική.αυτοδιοικητική σε ότι αφορά τον δήμο μας. Βέβαια μάλλον κάποιοι πολιτικοί για να το καταφέρουν, επιλέγουν συνειδητά και απροκάλυπτα να πατήσουν σε πτώματα(με ή χωρίς εισαγωγικά) και να εξαφανίσουν κάθε υγιή αντίδραση που φαντάζονται ότι τους χαλάει τα βρώμικά τους σχέδια. 
     Τέτοιες μεθοδεύσεις διαδραματίσθηκαν λίγο πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014, με εμφανή στόχο και «θύμα»(εμείς.είμαστε βέβαιοι ότι άλλο «θύμα» θα προκύψει από την κάλπη στις 18 του Μάη και όχι η ΑΝ.Α.Σ.Α) το ανεξάρτητο, αυθόρμητο, υγιές και νεωτεριστικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. στην Δημοτική Ενότητα Πέλλας, από υποψηφίους και θιασώτες συγκεκριμένου δημοτικού συνδυασμού, με την αδίστακτη «χείρα βοηθείας» γνωστού πολιτικού προσώπου, που «φυτοζωεί» πολιτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ψάχνοντας απεγνωσμένα στέγη για την πολιτική του επβίωση. 
     Δεν δίστασαν, το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο και οι παρατρεχάμενοί του που αναδεικνύονται πλέον σε δεινούς με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο και μέσο συλλέκτες ταυτοτήτων, προκειμένου να επιτευχθεί ο διττός στόχος τους δίνοντας για ακόμη φορά τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά «διαπιστευτήρια» τους, να δράσουν «υπόγεια και σκοτεινά». «Κλείνοντας» πρώτιστα ψηφοδέλτιο ο μνημονιακός συνδυασμός της καρδιάς και της προσωπικής προοπτικής τους, παράλληλα στόχευσαν στον ύπουλο και δόλιο «διεμβολισμό» της ΑΝ.Α.Σ.Α. υπονομεύοντας ακόμα και την κάθοδό της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, προκαλώντας το κοινό δημόσιο αίσθημα υποσχόμενοι θέσεις εργασίας και ρουσφέτια δελεάζοντας υποψηφίους, σε μια αποσβολωμένη, αμήχανη και ρημαγμένη τοπική κοινωνία, που με τις μνημονιακές πολιτικές τους έχουν γεμίσει με στρατιές ανέργων και αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και πολίτες. 
     Κάτι ανάλογο έγινε και στα Γιαννιτσά, όπου και πάλι ο συνδυασμός των «χαμένων δημοτικών αρχόντων», τους οποίους οι πολίτες της Πέλλας έστειλαν με την ψήφο τους στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας,  ήταν πρωταγωνιστής με «θύμα» και πάλι την ΑΝ.Α.Σ.Α., όπου με παρασκηνιακές  παρεμβάσεις πολιτικών γραφείων και κομμάτων, αποπειράθηκαν να φέρουν «τα πάνω, κάτω»,  εμποδίζοντας με κάθε τρόπο και μέσο την υποψηφιότητά της στις εκλογές του Μαΐου. 
     Τα χτυπήματα κάτω από την μέση, δεν λύγισαν όμως τη «νεαρά» ΑΝ.Α.Σ.Α. δυστυχώς γι' αυτούς και η ΑΝ.Α.Σ.Α. βγήκε νικήτρια και θα είναι παρούσα δυναμική, διεκδικητική και ευελπιστούμε με την στήριξη των συνδημοτών μας πρωταγωνίστρια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, συνεχίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες για να αλλάξουμε τον τόπο μας, να τον κάνουμε καλύτερο, αλληλέγγυο, δημιουργικό και ανθρώπινο, να του δώσουμε ελπίδα και όραμα, να το ξεκολλήσουμε από το αναπτυξιακό και κοινωνικό τέλμα δεκαετιών με υπογραφή, σφραγίδα και συνεισφορά πολλών υποψηφίων που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε και ίσως ξαναδούμε και στο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας, στα υπόλοιπα «χαλκευμένα» πολιτικά ψηφοδέλτια αυτών των δημοτικών εκλογών. 
     Μια απλή ανάγνωση των ψηφοδελτίων κάνει τα παραπάνω, απολύτως κατανοητά σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της Πέλλας. Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, οι υποψήφιοι της ΑΝ.Α.Σ.Α. θα είναι από αύριο κιόλας στην διάθεσή τους για να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινήσεις σε οποιαδήποτε απορία, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το πληρέστατο πρόγραμμα και τις θέσεις της Κίνησης στους δρόμους και τις γειτονιές της Δημοτικής μας Ενότητας. 
     Η ΑΝ.Α.Σ.Α. στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν έχει να φοβηθεί από κανέναν και τίποτα, δεν έχει καμία απολύτως κομματική ή πολιτική εξάρτηση, ιδιοτέλεια ή προσωπική φιλοδοξία, είμαστε εδώ και θα είμαστε και πάλι εδώ και μετά τις εκλογές του Μάη απέναντι στο αναχρονιστικό και το διεφθαρμένο, στον αγώνα για την ΑΝατροπή, την Αλληλεγγύη, την Συμμετοχή, την Αυτοδιοίκηση από τους πολίτες για τους πολίτες. 
     Η ΑΝ.Α.Σ.Α. μπορεί να μην πέτυχε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο όπως θα επιθυμούσε με μαζικότερη συμμετοχή συνδημοτών μας κι από δικά της «βρεφικά» λάθη, αλλά έχει πολύ καθαρή συνείδηση και λόγο και θα ξαναδεί αύριο τους συνδημότες μας και πάλι στα μάτια, γιατί θέλει να τους έχει άμεσα συνδιοικούντες και συμπολιτευόμενους στο δήμο, γιατί είναι πολιτικά και ιδεολογικά ορκισμένη εχθρός της ζοφερής μνημονιακής πραγματικότητας που βιώνουν ο τόπος μας και οι πολίτες, γιατί δεν λύγισε σε εκβιασμούς και πιέσεις, δεν πρότεινε το ανέφικτο και το ουτοπικό, δεν καπηλεύτηκε, δεν ραδιούργησε, δεν εκβίασε και δεν «αυτοσχεδίασε» ψηφοδέλτια για να κερδίσει υποψηφίους και σταυρούς, δίνοντας φρούδες υποσχέσεις και ελπίδες στους πολίτες για θέσεις εργασίας, πακτωλούς εκατομμυρίων και «φανταστική» ανάπτυξη, δεν συμβιβάστηκε με κανέναν, δεν δέχθηκε πολιτικά «πατρόν» και παιχνίδια, πρεσβεύοντας και λέγοντας μόνο την αλήθεια στους πολίτες της Πέλλας. Είναι η μόνη Δημοτική Κίνηση σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές που έχει ρεαλισμό και σχέδιο, που δίνει όραμα και ελπίδα, δίνει διέξοδο και «οξυγόνο» για να ΑΝΑΣΑνουν το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η αγορά, η απασχόληση, η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, κάθε οικισμός και κάθε πολίτης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς στο δήμο μας. 
     Με ισχυρή ΑΝ.Α.Σ.Α. απ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές, ο πολίτης βγαίνει από το περιθώριο και γίνεται πρωταγωνιστής, συμμετέχει, ελέγχει, διαβουλεύεται, προτείνει, αποφασίζει και διοικεί άμεσα τον Δήμο Πέλλας. Παίρνει στα «χέρια» του την ζωή του, την καθημερινότητα του, την προοπτική του, το μέλλον και την πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας.

ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας: Υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Δ.Ε. Πέλλας

     Οι υποψήφιοι της ΑΝ.Α.Σ.Α. στη Δ.Ε. Πέλλας, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψηφίους όλων των άλλων δημοτικών συνδυασμών, για διεξαγωγή debate σε τοπικό σταθμό(ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό), κυρίως με θέματα που αφορούν και απασχολούν την δημοτική μας ενότητα, αλλά και αναπόφευκτα ευρύτερα τον δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: